És difícil ajudar sense alertar.  És una combinació molt delicada per a gent que espereu que us diga alguna cosa. Jo no vull alertar-vos, al contrari. Necessite que sigueu forts, que us alimenteu bé, que prengueu el sol, encara que siga un *ratito, que mengeu taronges, ja que teniu la sort de tindre aqueixos dos components per a evitar depressions i tindre mes defenses.

Estem en un confinament una mica ESTRANY. Jo ho diria un confinament a la CARTA. No et denunciarà ningú si compleixes amb l’horari, però si que tens el poder d’organitzar la teua pròpia vida i valorar el que és important per a tu i per a la teua salut i el que no.

Cadascun es confina, conformement a les seues necessitats i al seu sentit comú. Si eres un ésser insolidari o egoista ja saps que pots fer el que et vinga en gana, sense pensar no sols en tu, sinó en ningú. Si en cas contrari eres una persona assenyada, has rebut una educació, basada en la solidaritat i l’amor i l’esperit de lliurament als altres, començant per tu mateixa, comprendràs el que has de fer. Aqueixa és l’opció que tenim en aquest moment malgrat aquesta TERCERA ONA.

Estem arribant a uns nivells molt alts però això no és suficient per a parar el país. No es posen d’acord els que ho han de fer.

Què aquesta passant? D’una banda, pressió per l’economia. Per un altre, falta de solvència. Per un altre, falta de consens. Estem en un moment difícil. Només us puc dir que cal continuar lluitant, que jo no em rendiré i espere que vosaltres tampoc.

Hem d’alçar-nos tots els dies amb objectius. Si us trobeu malament… Ja us vaig dir que si no dormiu, si us dol alguna cosa, demanar hora i que us atenguen quan puguen. Però no us fiqueu al cap que no és moment. S’estan diagnosticant tard algunes patologies, i heu de conéixer-les i aprendre a viure amb elles.

Jo vaig tindre la setmana passada el cardiòleg, en Arnau sí. Han tardat molt, però ja està. Demà unes plaques, que m’han ajornat, i si no me les anul·len una altra vegada aniré a fer-me-les. No deixeu de cuidar-vos, no tot el personal sanitari està amb els pacients de Covid.

Feu el que cregueu convenient, però cuide-vos.

Amparo Sancho, presidenta de las Amas de Casa y Consumidores Tyrius Bétera.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia