Bétera ha contractat 18 veïns i veïnes per a reforçar els serveis municipals en aquests moments de crisi sanitària per la Covid-19 i per a intentar afavorir als col·lectius amb major dificultat d’accés al mercat laboral de la localitat.

Les contractacions s’han formalitzat a través dels programes Avalem Jove “EMPUJU” i Avalem ExperiènciaEcovid 2020” subvencionats pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora amb més de 200.000€.

A través del programa Avalem Joves “EMPUJU” s’ha contractat un total de 3 joves menors de 30 anys que s’han incorporat, durant 12 mesos a jornada completa, en les àrees d’Informàtica i Medi Ambient per a exercir funcions específiques de suport en cada departament. Aquestes contractacions suposen una primera experiència laboral per a millorar l’ocupabilitat d’aquests joves de Bétera.

Al seu torn enguany, i a conseqüència de la situació sanitària existent, s’ha posat en marxa el programa Avalem Experiència “Ecovid 2020” destinat a majors de 30 anys desocupats preferentment per la conjuntura derivada de la Covid-19. Per a aquest programa l’Ajuntament ha contractat un total de 15 persones perquè durant 6 mesos realitzen labors relacionades amb les necessitats que han sorgit per l’impacte del coronavirus.

A fi de minorar aquests efectes s’ha contractat 5 netejadors/as d’edificis públics que fan tasques de reforç de neteja i desinfecció per a previndre els contagis. Seguint amb el reforç de la neteja i desinfecció s’han incorporat 5 peons de neteja viària per a mantindre nets i desinfectats els carrers evitant el màxim possible la proliferació de zones amb brots.

A més a més, s’han incorporat 2 conserges per a dependències municipals que estan realitzant els controls d’aforament per a evitar aglomeracions. I també, controls de temperatura i higiene per a l’accés als edificis públics.

D’altra banda, el programa “Ecovid 2020” ha contractat 3 tècnics d’educació infantil en les Escoletas Municipals a fi de fer costat als docents en tasques de control d’accessos i menjador entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia