El primer tram d’ajudes del Pla Resisteix estarà disponible a partir d’aquest dijous, 21 de gener. Aquest pla està destinat als sectors econòmics més afectats per la pandèmia i consistirà en una línia de préstecs bonificats de l’Institut Valencià de Finances per un total de 50 milions d’euros.

Els préstecs bonificats que es posen en marxa aquest dijous tenen trams no reembossables de fins al 30%, de manera que per exemple en un crèdit de 30.000 euros s’hauran de retornar 21.000 i la resta l’assumeix com a ajuda directa a l’empresa la mateixa Generalitat.

Puig ha destacat la importància del pla Resisteix, que és el major esforç en ajudes per als sectors d’hostaleria, restauració i oci que ha realitzat cap comunitat autònoma, i que està dotat amb 340 milions d’euros.

Així mateix, ha ressaltat la rapidesa amb la qual s’ha posat en marxa aquest primer tram d’ajudes del pla, més en el context de les noves restriccions a aquests sectors aprovades pel Consell per a intentar frenar la pandèmia de coronavirus.

Puig ha assenyalat que amb aquests primers crèdits subvencionats s’intenta ajudar a les empreses per a passar aquest “trànsit” en aquest moment de “gran dificultat”, per a tirar avant l’objectiu que cap de les empreses que eren rendibles en 2019 “hui haja de caure” per la situació que ha generat la covid.

Aquesta línia de finançament bonificat dirigit als autònoms i pimes dels sectors econòmics més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia, denominada Horeca per les sigles dels sectors als quals es dirigeix, permet que els beneficiaris tinguen liquiditat immediata mitjançant préstecs bonificats per import d’entre 15.000 i 750.000 euros.

Des d’aquest dijous, i a través de la web de l’IVF, les empreses interessades en aquests préstecs *bonificables podran accedir de manera telemàtica a sol·licitar un préstec la devolució del qual és a cinc anys, amb un de manca, i un tipus d’interés simbòlic, d’euríbor +0,5%, segons fonts de la Generalitat.

Els préstecs incorporen una ajuda (tram no reembossable) de fins al 30% del valor nominal del préstec, amb el que un préstec de 30.000 euros tindrà una ajuda per valor de 9.000 euros; un préstec de 250.000 una ajuda de 42.000 euros; un préstec de 500.000 una ajuda de 54.500; i un préstec de 750.000 euros una ajuda de 60.750 euros.

Els percentatges de bonificació marginals són del 30% per als primers 30.000 euros; del 15% fins a 250.000; del 5% fins a 500.000 euros i del 2,5% en l’últim tram marginal, fins a 750.000 euros.

Un total de 21 sectors es poden acollir a aquests préstecs, entre ells el transport per taxi, hotels, allotjaments turístics, càmpings, restaurants i llocs de menjar, establiments de begudes, agències de viatges, operadors turístics, gimnasos, cinemes, teatres, sales d’espectacles o activitats recreatives i d’entreteniment, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia