(EFE) La Comunitat Valenciana tenia fins al 17 de gener una incidència acumulada a 14 dies de 1.042,11 casos de covid-19 per cent mil habitants, i en data 18 de gener el número d’hospitalitzats era de 4.378 i el de pacients ingressats en UCI de 602.

Així ho recull un informe de la Subdirecció General d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental, i un informe de la directora general d’Assistència Sanitària, tots dos del 19 de gener, en els quals la Conselleria de Sanitat s’ha basat per a establir noves restriccions en la Comunitat des d’aquesta mitjanit.

Els informes constaten en tot el territori autonòmic una transmissió comunitària no controlada i sostinguda amb pressió creixent sobre el sistema sanitari, i assenyalen que la Comunitat està en nivell d’alerta 4, de risc extrem, amb tendència elevada al creixement en l’evolució de la pandèmia.

A més, la pràctica totalitat dels departaments de Salut (23) se situen en el nivell d’alerta 4, risc molt alt, i només un està per davall d’aquest nivell, amb un nivell de risc alt.

Segons els informes, la incidència acumulada a catorze dies era de 1.042,11 aquest diumenge, quan el 5 de gener, data en la qual es van adoptar les anteriors mesures, era de 394,76.

Així mateix, el nombre de casos sospitosos que acudeixen als equips d’atenció primària presenta una tendència ascendent, amb una mitjana de casos atesos diàriament per damunt de 7.000, i la proporció de proves diagnòstiques positives entre aquests és major del 75%, indicador considerat de risc molt alt.

Pel que respecta a les hospitalitzacions, l’informe assenyala que aquest dilluns eren 4.378, i els pacients ingressats en UCI 602, la qual cosa suposa una ocupació del 37,28% dels llits d’aguts i del 52,76% de llits UCI. El 4 de gener l’ocupació era del 20,57% i del 34,04%, la qual cosa suposa un increment en dues setmanes del 88,66% i del 71,02% respecte al període anterior.

Totes aquestes dades reflecteixen que la transmissió comunitària del virus s’ha incrementat i ha suposat un augment significatiu de les taxes d’hospitalització i ingressos en unitat de vigilància intensiva, que poden excedir les capacitats del sistema sanitari, la qual cosa segons la Conselleria de Sanitat fa necessari reforçar les restriccions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia