La Mancomunitat Camp de Túria va mantindre ahir dimecres al migdia, 20 de gener, una reunió de treball amb Salut Pública per a conèixer tots els detalls de la situació actual de la COVID-19 a la comarca. D’una banda va estar present la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la Generalitat Valenciana, Isaura Navarro; i per una altra tots els/as alcaldes/as de la comarca al costat de la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda, entre ells el de Bétera.

Celda va destacar, igual que la resta d’alcaldes i alcaldesses, “la bona predisposició de Salut Pública per atendre la nostra petició d’una reunió i per contestar a totes les preguntes que s’han plantejat aquest matí. Aquest és el camí que hem de seguir, tots junts aconseguirem vèncer al virus”.

En la reunió es va tractar, entre altres coses, les dades que s’ofereixen des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Navarro va explicar que les dades de la pàgina web són els oficials, encara que tinguen algun retard, altres dades facilitades per Salut Pública són en brut sense depurar.

En aquest sentit, va afegir que s’han incorporat 100 persones més a la recollida de dades perquè els contagis s’han triplicat en els últims dies. Així mateix va destacar que les Àrees de Salut traslladaran les dades als ajuntaments perquè aquests últims siguen coneixedors de la situació real i poden adoptar les mesures que estimen oportunes i que estiguen a les seues mans.

Els ajuntaments van expressar la necessitat que la informació que es facilite hauria de ser única i definitiva, atesos els possibles que puguen haver-hi derivats de la comprovació real dels casos.

Navarro va avançar en la reunió que no es preveuen tancaments perimetrals de municipis, ja que amb les noves mesures que entràven hui en vigor es redueix la mobilitat de les persones i per tant no és necessari prendre noves mesures per a doblegar la corba de contagis.

En aquesta mateixa reunió, els/les presents van mostrar la seua disposició a prestar locals municipals per a les següents fases de la campanya de la campanya de vacunació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia