Des de l’Associació de Comerciants de Bétera volem llançar una pregunta a l’aire per veure si algú ens la recull… Però abans de fer-la, volem fer una reflexió fonamentada i argumentar la nostra qüestió.

El govern de la Generalitat de Catalunya va decidir ahir dimecres prorrogar 14 dies més, fins al diumenge 7 de febrer, les restriccions vigents per aturar els contagis de coronavirus.

El Departament de Salut de la citada comunitat autònoma va alertar que la pressió als hospitals continua sent alta. De fet, l’anunci de la pròrroga de les restriccions durant 14 dies coincideix amb el pic de pacients ingressats a l’uci (612), que supera el màxim registrat durant la segona onada (594).

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, els positius amb una prova PCR superen els 435.501 a Catalunya.

Entre les mesures establides a Catalunya, cal mencionar que, la restauració i la cultura mantenen les mateixes restriccions que fins ara (amb dues franges horàries d’obertura). Des del 21 de desembre, tenen horaris restringits. Només poden obrir per servir esmorzars o dinars. En concret, poden obrir entre les 7.30 i les 9.30 h i entre les 13 i les 15.30 h. Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, només se la poden treure en el moment de beure o menjar.

A més, per als sopars només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h. També es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials.

Fent una comparació d’aquest panorama, ja sabeu que aquest dijous han entrat en vigor a la Comunitat Valenciana noves restriccions que romandran durant 14 dies naturals. Entre les mesures més dures, es troben aquelles que afecten directament a la nostra hostaleria. La Generalitat Valenciana ha decidit tancar durant aquest període els nostres bars restaurants i cafeteries i només es pot fer servei de menjar a domicili o recollida en local.

El panorama de la Comunitat Valenciana no és gens bo, però té menys casos acumulats que a Catalunya: els positius amb una prova PCR superen els 236.600.

Fent aquesta comparativa i sent conscients que la situació és complicada per a totes i tots i no és gens fàcil prendre decisions des de les diferents institucions perquè la situació millore… Ens plantegem si no hi haguera sigut millor dur a terme alguna mesura semblant a l’establida per als bars i restaurants de Catalunya abans que tancar-los radicalment i només deixar el servei de recollida. No s’està ofegant i criminalitzant massa al sector de l’hostaleria?

Doncs, encara que sempre hi ha excepcions, no tenim cap dubte que el sector de l’hostaleria es preocupa moltíssim per regla general de complir les mesures d’higiene. No serà millor que aquelles persones que dinen diàriament fora de casa puguen dinar tranquil·lament a un bar o restaurant a prop d’on treballa, amb totes les mesures d’higiene i desinfecció, que en qualsevol lloc del seu treball o inclús al seu cotxe perquè no tinga cap lloc on dinar? Si la Generalitat de Catalunya ha deixat eixes dues franges horàries d’esmorzar i dinar, perquè no es pot fer ací?

Associació de Comerciants de Bétera.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia