La Comunitat Valenciana ha registrat ja més de 5.060 brots de coronavirus des que a la fi de juny es confirmara el primer, dels que quasi tres de cada quatre s’han originat en l’àmbit social, i sis de cada deu s’han produït a la província de València.

En els cinc milers de brots han resultat contagiades un total de 26.800 persones, la qual cosa suposa una mitjana de 5’30 casos positius per brot, i la ciutat amb més brots ha sigut València, amb 1.412, segons les dades de la Conselleria de Sanitat recopilats per EFE.

Municipis amb brots

La Comunitat Valenciana ha registrat ja més de 5.060 brots de coronavirus des que a la fi de juny es confirmara el primer, dels que quasi tres de cada quatre s’han originat en l’àmbit social, i sis de cada deu s’han produït a la província de València.

En els cinc milers de brots han resultat contagiades un total de 26.800 persones, la qual cosa suposa una mitjana de 5’30 casos positius per brot, i la ciutat amb més brots ha sigut València, amb 1.412, segons les dades de la Conselleria de Sanitat recopilats per EFE.

Origen dels brots

El 72,9% dels brots que s’han confirmat en les últimes trenta setmanes s’han produït en l’àmbit social, seguits de gran distància dels originats en l’àmbit laboral, que suposen el 18,2% del total.

En tercer lloc se situen els brots en l’àmbit educatiu, que han representat el 6,5%, mentre que el 2,4% restant s’atribueix a altres àmbits (com a comunitari, mixt o extracomunitari).

-València:
La província de València ha registrat el 63’83 de tots els brots de covid dels últims 212 dies en la Comunitat Valenciana. En 189 dels seus municipis, el 71’1% del total de la província, s’han confirmat brots de coronavirus.

Les localitats valencianes amb més brots han sigut València (1.412), Sagunt (120), Paterna (73), Ontinyent (72), Requena (66), Burjassot (53), Alzira (47), Gandia (43), Puçol (40), Utiel i Xàtiva (38 cadascuna), Llíria (36), Alboraia i Moncada (32 cadascuna).

Els segueixen Algemesí, amb 31 brots, Sueca (28), Alfafar i Mislata (27 cadascuna), La Pobla de Vallbona (26), Ayora i Bétera (25), Carlet, Manises i Massamagrell (24), Quart de Poblet (22), i finalment Torrent i Catarroja, amb 20 cadascuna.

-Alacant:
La província d’Alacant ha sigut l’escenari del 23,6% dels brots de coronavirus de la Comunitat dels últims set mesos. En 89 dels seus municipis, el 63’1% del total de la província, s’han notificat rebrots.

Les ciutats alacantines amb més brots de covid han sigut Elx (177), Orihuela (102), Alacant (85), Alcoi (67), Benidorm (60), Dénia (53), Torrevieja (40), Almoradí (37), Elda (35), Callosa de Segura (32), Ibi (25), La Vila Joiosa (23), Albatera (21) i Santa Pola (20).

-Castelló:

La província de Castelló ha notificat el 12,6% de tots els brots de la Comunitat des de finals de juny. En 68 dels seus municipis, el 50’4% dels quals conformen la província, s’han confirmat rebrots de covid-19.

Les localitats castellonenques amb més brots han sigut Castelló, amb 146 brots, Vinaròs amb 80, Benicarló, amb 63, Vila-real, amb 38, Onda, amb 34, La Vall D’uixó, amb 23, i Almassora, amb 20 focus de coronavirus.

Brots principals

Els brots amb major nombre d’afectats en aquest temps han sigut l’originat en una festa en el col·legi major Galileu Galilei de València, amb 168 contagiats, i un a Gandia (València) a mitjan juliol, amb 158 casos positius.

També destaquen els brots en una residència d’ancians del Puig (València) amb 127 casos; en una de Llíria (València) amb 116; en una de Pilar de la Horadada (Alacant), amb 80; en una de La Pobla de Vallbona (València), amb 76; el brot del col·legi major Ausiàs March de València, amb 72 positius, i un brot en una residència d’Elda, amb 71.

A la província de Castelló, els brots amb més casos s’han produït a Peníscola, amb 67 afectats; a Alcalà de Xivert, amb 36, i en la capital, amb 35 casos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia