La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID) han convocat la primera edició dels premis Sapiència. Es tracta d’una iniciativa per a despertar vocacions científiques entre els joves estudiants de Batxillerat.

Els alumnes que durant el curs 2020/2021 estiguen matriculats en 1r o 2n de Batxillerat en qualsevol centre de la Comunitat Valenciana poden presentar les seues candidatures per a optar a aquests premis a partir del pròxim 25 de gener i fins al 2 de juliol de 2021, segons informa la Conselleria.

Els treballs de recerca podran estar elaborats per un equip de fins a tres alumnes del mateix centre i han d’estar tutoritzats per un professor del centre on estiguen cursant els seus estudis aquests alumnes, que serà el responsable de presentar la candidatura. Cada projecte podrà tindre un màxim de dos tutors.

No hi ha límit de presentació de candidatures per tutor, ni per centre i els treballs presentats han de ser originals i haver-se desenvolupat íntegrament per part dels alumnes durant el curs escolar 2020-2021.

Els projectes d’investigació hauran d’estar emmarcats en les àrees temàtiques d’Arts i Humanitats; Ciències Socials i Jurídiques; Física, Química i Matemàtiques; Ciències de la Terra i de la Vida; i Tecnologia i Enginyeria.

En aquesta primera edició de *Sapiència es concedeixen 31 premis dotats amb 75.500 euros: un primer premi de categoria especial de 5.000 euros a l’equip i 2.000 euros al professor tutor; cinc primers premis de 4.000 euros per a l’equip i 1.000 per als tutors; cinc segons premis de 3.000 euros per als alumnes i 500 euros per als tutors; i deu tercers premis de 1.500 euros per als alumnes i 500 euros per als tutors.

A més, s’atorgaran 9 accèssits de 500 euros cadascun i un premi addicional al projecte d’investigació més ben valorat pel públic amb una dotació de 1.500 euros a l’equip.

Els projectes d’investigació que resulten guardonats podran haver sigut premiats amb antelació o ser-ho en el futur, en el marc de qualsevol altra convocatòria.

El lliurament dels premis als projectes més ben valorats en cada àrea temàtica es realitzarà en el‘Congrés *Sapiència que se celebrarà a València a l’octubre de 2021 i serà retransmés per internet.

Els equips exposaran els seus treballs públicament i els projectes es presentaran per àrees temàtiques. Una vegada finalitzada l’exposició, el jurat emetrà la fallada i s’atorgaran els premis corresponents als equips guanyadors. El premi del públic també es decidirà i serà entregat en el congrés.

El jurat serà l’encarregat d’efectuar la selecció dels projectes premiats basant-se en els criteris d’avaluació i selecció que s’inclouen en les bases de la convocatòria.

Aquest jurat estarà presidit pel president de RUVID, i formaran part del mateix dos vocals en representació de RUVID; altres dos vocals en representació de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; així com professors de les universitats associades a RUVID i experts de cadascuna de les àrees temàtiques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia