Cada 24 de gener se celebra el Dia Internacional de l’Educació. Es tracta d’una data proclamada per la Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de conscienciar a tot el planeta de la importància de l’educació per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Concretament el Objectiu número 4 estableix una Educació de Qualitat.

El Dret a l’Educació és un dret humà, ja que l’educació és la base per a una societat justa, igualitària i autosuficient.

A pesar que tots semblen estar d’acord en aquest tema, encara hi ha moltes manques i les dades fan pensar que queda molta faena per fer per a aconseguir l’accés de tots a l’una educació de qualitat.

  • En el món hi ha aproximadament 258 milions de xiquets i joves sense escolaritzar.
  • 617 milions de xiquets i adolescents no saben llegir ni tenen coneixements bàsics de matemàtiques, el mínim per a defensar-se en la vida quotidiana.
  • Als països en desenvolupament el 91% dels xiquets es matriculen a l’escola, però d’ells, 57 milions de xiquets no assisteixen a l’escola.
  • Àfrica Subsahariana té el rècord de xiquets sense escolaritzar.
  • Els conflictes i guerres impedeixen que els xiquets assistisquen al col·legi.
  • Els xiquets refugiats tampoc poden assistir, aconseguint la xifra de 4 milions.

En aquest 2021, el lema del Dia Internacional de l’Educació se centra en la recuperació i la revitalització per a una generació sencera que s’ha vist afectada.

Durant el confinament per la pandèmia de COVID-19 que ha afectat el món sencer, l’educació ha sigut un dels sectors més afectats.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia