Els tres hospitals de campanya construïts per la Generalitat per a alleujar la pressió assistencial hospitalària dels centres d’aguts de la Comunitat Valenciana ja compten amb pacients covid. Aquest dissabte es va iniciar l’activitat d’hospitalització de les instal·lacions de Castelló.

Diumenge passat, l’hospital de campanya d’Alacant, situat en el recinte de l’Hospital General de la ciutat, ja va començar a rebre als primers pacients, i l’endemà l’hospital annex a la Fe de València també va rebre els seus primers ingressos.

Aquest dissabte la Conselleria de Sanitat va informar que les instal·lacions de campanya de Castelló, construïdes al costat de l’Hospital General Universitari, ha començat la seua activitat d’hospitalització amb l’arribada de huit pacients de coronavirus amb pronòstic lleu o moderat, la qual cosa permetrà alleujar la pressió assistencial als hospitals de la província.

Sanitat va anunciar fa dues setmanes l’habilitació de 280 llits en els tres hospitals de campanya, de les quals 120 corresponen a l’hospital de campanya de València.

Aquests hospitals de campanya poden assistir a pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en covid-19, que hagen estat prèviament en un hospital d’aguts i es troben en fase de resolució de la malaltia.

En el cas que tinguen insuficiència respiratòria, aquesta ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d’oxigen, segons les fonts. En alguns casos, poden ingressar pacients que, a més de la seua situació clínica, la seua situació social o familiar no els permeta mantindre un aïllament adequat o manquen de les cures necessàries en domicili.

Segons les últimes dades de coronavirus traslladats per la Conselleria de Sanitat aquest dissabte, la Comunitat Valenciana ha registrat 54 defuncions en l’última jornada i 6.122 nous contagis, i el número d’ingressats se situa en 4.297 (122 més que ahir), dels quals 592 estan en UCI (15 més).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia