El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat aquest dilluns, 25 de gener, el Decret que limita les reunions als convivents en l’espai privat i a dues persones que poden ser de dos nuclis de convivència diferents en l’espai públic, i tanca durant els caps de setmana i festius les ciutats de més de 50.000 habitants. Podeu accedir al decret a través d’aquest enllaç: Decret.

Segons el text del Decret, aquestes noves mesures, avançades aquest diumenge pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i que estaran vigents fins al 15 de febrer, s’adopten a causa de la “extrema gravetat” de la situació epidemiològica actual, tant pel que fa al nombre de contagis com a l’índex d’ocupació dels hospitals i, especialment, dels seus llits d’UCI.

El Decret redueix “al màxim possible” els contactes socials i en espais públics els grups no seran de més de dues persones, llevat que siguen convivents, i en espais d’ús privat sol es permeten reunions de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència.

En la limitació de les trobades familiars o socials en el domicili i en l’espai públic, bé siguen espais tancats o a l’aire lliure, s’aplicaran les excepcions de cures a persones vulnerables (majors, menors), reunions laborals o institucionals i activitats en l’àmbit educatiu.

A més, es prorroga fins a les 23.59 hores del 15 de febrer la limitació de l’entrada i l’eixida de la Comunitat Valenciana, i addicionalment, limitar, durant els caps de setmana i dies festius, l’entrada i l’eixida dels municipis amb una població superior a 50.000 persones, que s’aplicarà des de les 15.00 hores del divendres a les 6.00 del dilluns següent.

Contra aquest decret pot interposar-se recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a partir de l’endemà al de la publicació, davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia