La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat aquest dilluns en Les Corts que en l’última setmana el 39% dels contagiats té entre 35 i 64 anys, el 23% entre 15 i 34 anys i el 26% són majors de 64.

Barceló ha informat en la Diputació Permanent del parlament valencià sobre l’evolució de la pandèmia provocada per la covid-19 en la Comunitat i del Pla de vacunació programat.

Actualment l’índex de reproducció del virus és del 1,03, la incidència acumulada en els últims 14 està per damunt de la mitjana nacional, 1.245 casos per 100.000 habitants i 529 per 100.000 habitants en els últims 7 dies.

El nombre de brots comunicats des de l’inici de la pandèmia fins al dia de hui és de 5.163 amb un total de 27.327 casos associats a aquests. En un elevat percentatge, pròxim al 70%, es produeixen en l’àmbit social i familiar.

L’ocupació hospitalària és en aquests moments de 4.338 persones ingressades en planta i 586 pacients en llits de crítics.

El total de defuncions ascendeix a 4.131 persones, amb una taxa de *letalidad des de l’inici de la pandèmia del 1,77%.

Vacunació

D’altra banda, Barceló, ha assegurat també que “l’estratègia de vacunació és un procés flexible, subjecte a la necessària adaptació en funció de la informació científica i tècnica, així com el calendari final d’autorització i disponibilitat de dosi”.

“Hui dia s’han administrat 104.985 dosi, 100.448 primeres dosis i 4.537 segones dosis”, ha detallat la consellera.

En la primera etapa, l’actual, s’ha prioritzat a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i soci-sanitari en residències de persones majors i Residències de diversitat funcional; el personal sanitari de primera línia en l’àmbit sanitari i soci-sanitari; un altre personal sanitari i soci-sanitari, i grans dependents que actualment no estan institucionalitzades.

Recentment s’ha incorporat, dins del grup d’un altre personal sanitari i sociosanitari, al personal d’odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense màscara durant més de 15 minuts.

I el pròxim grup a vacunar serà el de les persones majors de 80 i més anys, que d’acord amb l’INE en la Comunitat Valenciana són 276.531 persones, el 2,9% de la població.

La resta de grups que s’aniran incorporant en les següents etapes es recordarà de manera progressiva a mesura que vagen arribant les dosis, s’incremente la seua disponibilitat, així com la informació sobre les característiques finals de les vacunes i la seua immunitat, ha agregat Barceló.

Així mateix, la consellera ha informat que “abans de mitjan febrer es produiran lliuraments de vacunes superiors a les establides fins a compensar la reducció que va tindre lloc la setmana del 18 de gener”.

Nova remesa de vacunes

A més, una nova remesa de 30.000 dosi de vacunes contra la covid-19 ha arribat a primera hora d’aquest dilluns a la Comunitat Valenciana.

Segons fonts de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, la nova remesa ha arribat a les 6.20 hores a l’aeroport de Manises.

Les dosis s’entregaran a la Conselleria de Sanitat per a la seua distribució a les províncies d’Alacant, Castelló i València.

Segons les fonts, les Forces i Cossos de Seguretat en la Comunitat Valenciana continuaran custodiant el seu trasllat perquè no hi haja cap problema i garantir que arriben als centres de vacunació.

S’han rebut 29 safates (5 per a Castelló, 15 per a València i 9 per a Alacant). En cada safata hi ha 195 vials, de cadascun dels quals es poden extraure entre 5 i 6 dosis; després d’arribar l’última remesa, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha explicat en un comunicat que hi ha hagut retards per problemes amb les farmacèutiques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia