Tal i com ja vam anunciar fa unes setmanes, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat Rapsodes 2021, on també participa el veí  Xavier de Bétera. Es tracta de un nou projecte d’intercanvi d’experiències educatives per a incentivar l’ús del valencià entre la població escolar mitjançant les lletres i els versos improvisats. Hui s’ha publicat a les Xarxes Socials de Generalitat un vídeo on Xavier de Bétera és el protagonista i convida a inscriure’s a aquesta iniciativa. Podeu accedir a ell, a través del següent enllaç: Vídeo “Rapsodes 2021” amb Xavier de Bétera.

La iniciativa compta amb la col·laboració també d’altres músics valencians, entre els quals es troben Tesa, Esteve d’Auxili, Malparlat, Jazzwoman i Kike Gasu, a més de Xavier de Bétera.

Rapsodes 2021 s’emmarca en la convocatòria d’intercanvis escolars entre centres educatius de les comarques de predomini lingüístic castellà i centres dels territoris de predomini lingüístic valencià.

La convocatòria està dirigida als centres educatius d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i formació de persones adultes.

L’intercanvi d’experiències educatives entre l’alumnat dels centres que presenten un projecte conjunt es realitza a través de la planificació i realització d’activitats específiques d’aprofitament didàctic entorn de la poesia oral improvisada, la cançó tradicional, la glossa, el rap i altres músiques urbanes, tant des del punt de vista lingüístic com artístic.

El projecte d’intercanvi podrà concloure amb l’enregistrament de material audiovisual que reculla el treball realitzat per l’alumnat i el professorat durant el seu desenvolupament. A més, també es podrà organitzar una trobada telemàtica, o fins i tot presencial si les autoritats sanitàries l’autoritzen, centrat en el cant improvisat.

Tots els detalls de la convocatòria es poden consultar en el DOGV (abrir ací). Els centres docents interessats a participar tenen fins al 3 de febrer per a realitzar la inscripció. Cal fer-ho de manera telemàtica a través del formulari (consultar ací) que es troba en la web del Servei d’Educació Plurilingüe (SEP). Quan estiga emplenat, el formulari s’ha d’enviar des del correu electrònic oficial del centre educatiu a l’adreça electrònica intercanvis_sep@gva.es del SEP, que serà el que s’encarregue de la gestió del projecte.

A més d’aquestes activitats, i a fi de proporcionar al professorat la formació necessària per al disseny d’aquestes, Rapsodes 2021 inclou un curs ‘online’ de formació de 20 hores impartit pel Cefire específic de l’àmbit artístic-expressiu durant el primer trimestre de 2021.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia