DES DE LA TORNADA ALS CENTRES EDUCATIUS, NOMÉS EN EL SEGON TRIMESTRE, 13.679 MENORS DE 19 ANYS S’HAN INFECTAT PER CORONAVIRUS SARS-CoV-2

Segons estudi de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana, elaborat a partir de dades oficials, des del 7 de setembre de 2020 l’augment de casos de coronavirus en menors de 19 anys ha sigut exponencial.

Si la primera setmana de setembre les xifres eren de 3.430 casos, a data 21 de gener de 2.021un total de 41.532 menors de 19 anys han sigut infectats de coronavirus SARS-CoV-2.

13.679 menors de 19 anys s’han infectat en el segon trimestre de curs escolar.

Per rangs d’edat, la població valenciana menor de 9 anys i la compresa entre 9 i 19 anys han sigut les més afectades per la infecció produïda per coronavirus SARS-CoV-2. És la població majoritària en edat escolar, són indicadors que posen en dubte la teoria mil vegades repetida de la seguretat a les aules.

L’augment d’infeccions no pot ser només imputable ales reunions nadalenques, ja que setmanes després de la volta als centres educatius,l us casos positius en menors de 19 anys han augmentat un 49°/o.

Com hem manifestat en altres ocasions, vista la situació epidemiològica del nostre país i amb el fracàs rotund

dels sistemes de prevenció per al control del virus, els pares en ús de la seua pàtria potestat per a salvaguardar la salut dels seus fills han de poder triar entre la via online/a distància o presencial en matèria educativa.

A més d’exigir novament un control rigorós dels casos positius a les aules, augment de les proves diagnòstiques a docents, reducció de ràtios, mesuradors de C02 i filtres HEPA per a TOTES les aules de la Comunitat Valenciana.

Valencia, 25 de enero de 2021. Plataforma Libre Elección Educativa Comunidad Valenciana.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia