El Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) ha redactat un decàleg de mesures per a contribuir a resoldre la congestió hospitalària a causa de la COVID-19. Entre les mesures han destacat l’augment de contractacions a través d’ofertes públiques o la utilització d’infermers jubilats per a realitzar labors d’ajudes durant els processos de vacunació massiva.

El CECOVA ha enviat aquestes mesures a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, amb la intenció de proposar idees que alleugen la “dramàtica situació” dels hospitals de la Comunitat Valenciana, segons ha assegurat el seu president, Juan José Tirado, qui ha explicat que es tracta d’una bateria de propostes per a enfortir un sistema sanitari “malparat per la pandèmia de la COVID-19”, a més d’apostar per millorar el servei a la societat “mitjançant l’experiència i la formació en cures” hospitalàries.

El president de l’organització professional d’infermeria ha comentat que seria positiu agilitar els processos burocràtics que “frenen la dotació de les plantilles amb els recursos humans necessaris”, i ha posat com a exemple la necessitat de contractar més Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria com a personal de reforç en els serveis més saturats per a col·laborar en tasques de cures.

Una altra de les propostes és el pagament d’hores extres a professionals contractats i al personal que treballe en clíniques privades o no exercents i vulguen col·laborar. Aquestes contractacions, segons indiquen, podrien gestionar-se a través d’una borsa de treball en la qual realitzarien la seua inscripció, a més de tindre en compte als alumnes de les facultats i Escoles d’Infermeria de quart curs per a fer tasques “supervisades per infermeres dels diferents serveis” i així “alleujar la pressió assistencial i la baixa ràtio de professionals”.

En relació als estudiants, el CECOVA també aposta per la col·laboració d’estudiants en residències per a ajudar en determinades labors a causa de l’alt índex d’immunitat dels residents després de la seua vacunació, mentre que els estudiants de quart de grau es podrien destinar a reforçar tasques clíniques com “la supervisió després de la vacunació”, pràctiques que es durien a terme conforme als convenis vigents amb les diferents universitats valencianes.

A més, un altre precepte del decàleg és la necessitat de “redistribuir” al personal infermer contractat, que actualment està situat en sales que no requereixen experiència en maneig de monitoratge, i l’optimització del sistema sanitari a través de l’ús dels rastrejadors per a realitzar labors administratives “especialment, en les tasques de vacunació”.

En relació a la vacunació, el CECOVA proposa incorporar a “professionals voluntaris jubilats” de manera altruista”, i per a això ha facilitat un llistat d’unes 400 infermeres jubilades de fins a 70 anys.

Tirado ha comentat que el decàleg ha sigut compartit per a “millorar la gestió sanitària”, i ha lamentat que la ràtio infermera per 100.000 habitants, que a Europa és de 852 professionals, a penes arribe a 520 en Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia