El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest dijous la reunió de coordinació del dispositiu especial que es posarà en marxa a partir d’aquest divendres, 29 de gener, per a perimetrar els termes municipals de València, Alacant, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Alcoi, Benidorm, Orihuela, Paterna, Elda, Petrer, Sagunt, Torrent, Torrevieja, Sant Vicent del Raspeig i Vila-real.

Al final de la reunió, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que ve “un cap de setmana complex” perquè les mesures recollides en el decret del President “suposen la restricció de mobilitat per a més de 2,5 milions de valencians i valencianes” i, per tant, “hi haurà un gran desplegament per part de les policies locals, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Unitat Adscrita i Protecció Civil” per a dur-ho a terme.

En aquest sentit, la responsable d’Interior del Consell ha recordat també que totes aquestes mesures que s’han adoptat “pretenen salvar vides”, al mateix temps que ha agraït a tots els ajuntaments afectats “la seua implicació i la labor que estan realitzant en aqueixa crida a la població al fet que quede a casa”. Per això, ha afegit, “és necessària la corresponsabilitat, donada la situació que estem vivint, perquè només des d’aqueixa mirada serem capaces de tirar avant”.

Bravo també ha detallat que el desplegament policial es durà a terme en els accessos a les 16 ciutats perimetrades, en les seues estacions de trens i autobusos, els seus llocs d’oci, a les platges i els centres comercials, així com en zones de gran afluència de públic. A més, la consellera ha recordat que segueix en vigor el Decret llei del 25 de juliol sobre el règim sancionador de l’incompliment de les mesures contra la *COVID-19, així com el que s’estableix per la Llei de Seguretat Ciutadana per a denunciar i sancionar els comportaments *incívicos i insolidaris dels qui no respecten les mesures adoptades per a frenar la corba de contagis.

En aquest sentit, la consellera també ha apel·lat a la comprensió de la ciutadania davant les molèsties i, sobretot, les retencions que poden produir-se a causa dels controls, i ha insistit que la millor opció continua sent “quedar-se a casa”.

No obstant això, Gabriela Bravo ha recordat que, malgrat la capacitat sancionadora dels efectius de les forces i cossos de seguretat de l’Estat que es desplegaran aquest cap de setmana, es prevaldrà la “informació i la pedagogia”.

Reforç de la vigilància en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

D’altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reforçarà la vigilància en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, a causa de les restriccions de mobilitat establides en municipis de més de 50.000 habitants i que entraran en vigor el divendres, a partir de les 15.00 hores, i finalitzaran els dilluns a les 6 hores del matí.

El personal de seguretat de l’empresa pública, juntament amb els i les auxiliars COVID-19 col·laboraran amb el dispositiu de Policia de la Generalitat que per a garantir el compliment de les limitacions establides durant els pròxims caps de setmana realitzarà controls de manera aleatòria en diferents instal·lacions, al llarg d’aquestes tres jornades.

Juntament amb el reforç de les labors de vigilància i control, l’empresa pública ha previst intensificar la comunicació d’aquestes limitacions als seus viatgers i viatgeres a través de diferents suports i canals.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat que “és fonamental que tots els usuaris i usuàries de la xarxa pública de transport coneguen les limitacions existents per a realitzar desplaçaments”.

Malgrat les limitacions, FGV mantindrà el 100% del servei previst a València i Alacant durant l’aplicació de les restriccions que afecten ciutats de més de 50.000 habitants.

“Encara que es restringisca la mobilitat els caps de setmana, a causa del tancament perimetral, el transport públic sempre ha d’estar a la disposició de tots els treballadors i treballadores que, per raons essencials, han de desplaçar-se”, ha destacat Arcadi España.

L’empresa pública informarà els seus viatgers i viatgeres des de les estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant a través de les màquines de venda de bitllets, les pantalles d’aforament instal·lades en les entrades i mitjançant cartelleria específica. Així mateix, es comunicarà també la nova mesura vigent a través de la megafonia de les estacions.

Al seu torn, els mitjans digitals propis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana com a webs, app i xarxes socials també informaran sobre aquesta mesura i la seua aplicació.

De la mateixa manera, el personal auxiliar COVID-19, que està operatiu en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant reforçarà la comunicació directa amb les persones usuàries en els dies previs a implantar-se la mesura i durant els caps de setmana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia