El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que es desplegaran tres tipus d’ajudes directes noves per a empreses, autònoms i treballadors en ERTE per 105 milions d’euros, dins del Pla Resistir. Aquest està dotat amb prop de 400 milions d’euros.

Puig ha assenyalat després de presidir la reunió de la comissió de seguiment sobre les ajudes als sectors més afectats per la pandèmia que dues d’aquestes ajudes s’aprovaran en el ple del Consell d’aquest divendres, i l’altra serà validada la setmana vinent.

Segons ha detallat, la primera és una ajuda directa a autònoms i a empreses per un valor similar al de les quotes de la Seguretat Social, que estarà dotada amb 80 milions d’euros dirigits a auxiliar a més de 180.000 beneficiaris (44.000 autònoms i 22.000 empreses) dels sectors més afectats, com a hostaleria, turisme, oci i activitats artístiques.

Amb aquesta mesura, cada empresa o autònom rebrà 600 euros, i a més altres 600 euros per cada treballador al seu càrrec, fins a un màxim de 12.000 euros, ha explicat el president.

La segona mesura que s’ha acordat ja és una ajuda directa per als autònoms més afectats per les restriccions, doncs, segons ha assenyalat Puig, el Consell està molt preocupat per l’impacte econòmic de la pandèmia en els emprenedors, i vol anar més enllà de l’ajuda extraordinària de l’Estat que van rebre els autònoms valencians al desembre.

Per això, ha explicat que es complementaran aqueixes ajudes estatals amb una nova línia de 8 milions d’euros, que beneficiarà als 26.000 autònoms que van rebre la prestació de la Seguretat Social el 31 de desembre.

En concret, la Generalitat els augmentarà aquesta prestació amb dos pagaments mensuals de 150 euros, amb el que el total seran 300 euros suplementaris per a aqueixos autònoms valencians que pitjor l’estan passant.

La tercera acció econòmica que aprovarà el Consell és una ajuda de 17 milions d’euros dirigida als més de 48.000 treballadors que porten un llarg temps en situació de ERTE, que rebran 300 euros en total per a complementar les seues prestacions de gener i febrer.

Puig ha avançat també que la setmana que ve la Generalitat farà el pagament als Ajuntaments perquè puguen efectuar immediatament les ajudes d’urgència que gestionarà l’Administració local, consistents en una ajuda de 2.000 euros per autònom o empresa, més 200 euros per cada treballador.

Així mateix, ha destacat que els préstecs amb ajuda directa que presta el Banc de la Generalitat ja ha registrat, en tot just 48 hores, 350 peticions de crèdit i ja s’han adjudicat diversos préstecs bonificats amb ajuda directa de la Generalitat, el primer d’ells a un hotel de la Marina Baixa.

El president ha manifestat que la setmana que ve es publicaran els préstecs participatius, i també començaran a gestionar-se les línies d’ajudes especials a artesans, taxistes i el sector de l’oci.

“Amb tot això, busquem ajudar a resistir als més afectats per les restriccions de la pandèmia, perquè sabem que els sacrificis són necessaris per a combatre al virus, però el seu cost, que colpeja especialment a determinats sectors de la població, ha de ser compensat per la Generalitat”, ha explicat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia