L’Associació de Familiars de la Fossa 126 iniciarà els treballs d’identificació de les restes d’aquesta fossa, l’exhumació de la qual es durà a terme al llarg del 2021. Aquesta tasca comptarà amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica,

En ella, segons indiquen els estudis dels historiadors, figuren fins a 243 persones afusellades entre el 27 d’agost i el 14 de setembre de 1940. Entre elles, quatre veïns de Llíria: Miguel Bosch i  Cotanda (50 anys), Miguel Ibáñez i Barona (30 anys), Salvador Lleó i Llabata (30 anys) i Daniel Espejo i Asensi (54 anys), últim alcalde republicà de Llíria.

Ja han sigut localitzats els familiars de Salvador Lleó i de Daniel Espejo, però no així els de Miguel Bosch i Cotanda i Miguel Ibáñezi Barona. Per això, l’àrea de Memòria Històrica de l’Ajuntament treballa en la recerca de familiars d’estes dues persones. Per això, a més, ha facilitat dues vies de contacte: a través del correu electrònic estadistica@lliria.es o cridant al TF962798282, Ext. 2247 (Departament d’Estadística).

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha indicat que l’Ajuntament de Llíria “brindarà els instruments necessaris a l’associació” per a garantir el dret de totes les persones a un enterrament digne”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia