Les forces de seguretat, tant nacional com autonòmiques i locals, han imposat durant aquest cap de setmana en la Comunitat Valenciana un total de 4.124 sancions per incompliment de les normatives sanitàries i de restricció de la mobilitat per a combatre la covid. Concretament, s’han alçat 667 actes per la celebració de botellons sol a la província de València.

Segons fonts de la Delegació del Govern i de la Generalitat, des de les 12.30 hores del dissabte fins a la mateixa hora del diumenge els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han imposat 2.749 sancions, mentre que la policia autonòmica i les local de les poblacions de més de 50.000 habitants han alçat actes per 1.374 infraccions.

En les tres províncies de la Comunitat, el nombre de sancions proposades per la Policia Nacional durant la jornada del dissabte per tancament perimetral, no portar màscares i altres incompliments de les mesures anticovid ascendeixen a 1.500, que afegides a les 1.030 registrades el divendres -d’elles 580 només per saltar-se el tancament perimetral i les restriccions de mobilitat- donen un acumulat de 2.530.

Per part seua, la Guàrdia Civil va imposar el divendres 80 propostes de sanció per infraccions lleus en la Comunitat, que sumades a les 139 del dissabte ofereixen un total de 219 multes.

Pel que respecta als botellons, només a la província de València s’han imposat 370 propostes de sanció en les últimes 24 hores en les poblacions de València, Gandia, Torrent i Paterna, una xifra a la qual cal afegir les 297 actes d’ahir.

A la ciutat d’Alacant s’han imposat 183 actes de sanció i s’ha detingut a 10 persones, sis de les quals ho van ser per intentar sortejar els controls per a evitar el confinament perimetral de la ciutat.

A més, sobre les 04.30 hores va tindre lloc una batussa al carrer Agata, en la Zona Nord d’Alacant, en la qual van intervindre 10 persones i que es va saldar amb la detenció de 2 persones com a presumptes autores de delictes de lesions, a més d’alçar actes per incomplir la normativa anticovid.

Després d’Alacant, Benidorm -79 actes-, Elx -46 actes- i Orihuela -38- són les ciutats que més sancions van registrar per no respectar les limitacions de mobilitat.

A la província de Castelló, la Policia Nacional ha interposat en les últimes 24 hores 79 propostes de sanció a Castelló i Vila-real. A més, es va detectar un botelló a Castelló en una casa abandonada amb cinc persones.

La delegada del Govern, Gloria Calero, que aquest matí ha mantingut una reunió de treball amb comandaments policials, ha anunciat que demà dilluns arribarà a l’aeroport de Manises una nova remesa de vacunes amb 30.000 dosis aproximadament.

Durant el cap de setmana, la Policia de la Generalitat ha alçat 165 actes per incompliments de la normativa Covid (d’elles, 116 han sigut per saltar-se el tancament perimetral), ha controlat a 2.273 vehicles, ha identificat a 1.265 persones i ha inspeccionat a 117 establiments inspeccionats, sancionant a 3 d’ells, han informat fonts de la Generalitat.

Al seu torn, les Policies Locals de les 16 ciutats perimetradas han alçat durant el cap de setmana 1.206 actes, amb un balanç de 30 establiments sancionats, 207 denúncies per reunions no permeses i 174 actuacions per infraccions en l’àmbit familiar o social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia