Segons ha informat l’Ajuntament de Bétera, a través de les seues Xarxes Socials oficials, el nostre municipi s’ha adherit a les ajudes Parèntesis del Pla Resistir de Generalitat Valenciana. A través d’aquest pla rebrà un total de 677.664€ que repartirà entre els sectors més afectats per la crisi sanitària de la Covid-19.

Aquestes ajudes impliquen que cada autònom o microempresa de Bétera rebrà 2.000€. A aquesta quantitat se li afegiran 200€ addicionals per cada treballador a càrrec, a data 31 de desembre de 2020.

Ja són 167 municipis de la Comunitat Valenciana els que s’han adherit al Pla Resistir en les últimes 72 hores.

Els 167 municipis corresponen: 67 a la província de València, 46 a la d’Alacant i 54 a la de Castelló, han informat fonts de la Generalitat. En els pròxims dies, i a mesura que els òrgans municipals corresponents ho aproven, s’espera que la totalitat d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana s’adherisca a aquestes ajudes.

El president Ximo Puig ha avançat que a primers d’aquesta setmana vinent la Generalitat transferirà la seua aportació als ajuntaments que ja l’han sol·licitat. Seran quasi 30 milions dels 100 que aportarà el Consell a tots els ajuntaments. Puig ha informat que les Diputacions també s’han compromés a signar els convenis adequats de la manera més ràpida possible perquè les seues aportacions a aquestes Ajudes Parèntesis del Pla Resistir arriben com més prompte millor als autònoms i als empresaris.

Les Ajudes Parèntesis estan dotades amb 160 milions d’euros dels quals la Generalitat aporta 100 milions, les diputacions 36 milions (proporcionalment al nombre d’autònoms i empreses que tinguen a la seua província) i els ajuntaments 24 milions. En el moment en què els ajuntaments reben les aportacions podran començar a distribuir les ajudes de manera ràpida i àgil, gràcies al protocol que va incloure la Generalitat en el decret llei que regula aquestes aportacions econòmiques i que serà igual per a tots els municipis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia