Hui us volem parlar de dues persones unides per una mateixa passió. Es tracta de Carles Clavel Romera, veí de Bétera, i el seu company de treball Carlos Báidez Andújar (Cacu). Tots dos s’han embarcat en una mateixa aventura que, si no passa res
i el Covid-19 no ho impedeix, duran a terme a la fi del mes de juliol. Aquesta aventura no seria possible sense el suport incondicional de les seues famílies, ja que durant diverses setmanes deixaran de costat la seua rutina diària per a fer realitat un somni.

Així, sota el nom del InnovaGoods Team, Carles i Cacu pretenen realitzar junts el Mongol Ral·li 2021, organitzat per l’empresa The Adventurist. Aquesta empresa britànica va posar en marxa per primera vegada aquest esdeveniment en 2004, havent-hi una aturada aquest
passat 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, cal indicar que habitualment el nombre màxim d’equips participants en cada edició és d’uns 200, encara que enguany podria augmentar a causa de la cancel·lació de l’edició 2020 per causa de la COVID-19.

Fonaments del Mongol Rally

El Mongol Rally es compon de dos vessants que, unides, formen una combinació molt interessant: l’aventura i la solidaritat. Perquè, aquest és un ral·li solidari que cobreix més de 14.000 quilòmetres amb grans dificultats, creuant deserts, rius i muntanyes

d’alguns llocs més remots i emblemàtics del món. En ell no hi ha rutes definides per part de l’organització, sent una ruta lliure i sense assistència. No obstant això, ofereixen suport amb els visats i tenen una plataforma, on pengen informació.

En aquest esdeveniment amb finalitats solidaris participen diferents equips de tot el món, travessant Europa i Àsia en vells cotxes de poc més d’un litre de capacitat de motor.

D’altra banda, la meitat de la quantitat mínima recaptada per cada equip per a participar (1000 Lliures) ha d’anar destinada a l’ONG Cool Earth i la resta a la qual els participants desitgen. Cool Earth és una ONG internacional amb seu al Regne Unit que protegeix la selva tropical en perill d’extinció per a combatre el calfament global, protegir els ecosistemes i proporcionar ocupació a la població local, entre altres finalitats. I és que el Mongol Ral·li no se centra només en l’aventura, sinó que la seua prioritat
és fer del món un lloc millor. A això contribueix, d’una banda, fomentant el coneixement d’altres països i el respecte per les seues cultures per mitjà d’un viatge molt exigent en el qual és necessària la cooperació de les poblacions locals.

En definitiva, hi ha tres regles per a participar en aquest Dakar:

  1. El cotxe ha de ser vell i amb menys de 1.200 c. c.
  2. Sense assistència i ruta lliure.
  3. Obligatori que els participants donen mínim 1.000 lliures a les ong (equival a poc més de 1.120 euros).
Participació del Innova Goods Team en el Mongol Rally 2021

Enguany, el Mongol Ral·li 2021 comptarà amb la participació del InnovaGoods Team. Format per Carles i Cacu, aquest equip partirà de València a Sibèria.

La seua fi és recaptar fons per a l’ONG FUNDELA. Segons ens compten els mateixos Carles i Cacu, van buscar una ONG que no tinguera una gran repercussió mediàtica com unes altres. Un dels principals objectius d’aquest equip és oferir-li la major visibilitat possible amb aquest ral·li.

FUNDELA està destinada a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (E.L.A.) i compta amb el suport d’algunes figures rellevants de l’esport espanyol com Fernando Torres. Al seu torn, Carles i Cacu, aficionats a l’esport, també ens expliquen la gran implicació amb aquesta ONG dels germans periodistes Javier i Carlos Matallanas. A més, aquesta ONG realitza importants accions per a recaptar fons i aconseguir visibilitat en mitjans i xarxes socials.

Segons ens indiquen els membres del InnovaGoods Team, FUNDELA s’ha bolcat molt amb ells després de conéixer el seu objectiu. De fet, el que al principi va nàixer d’una idea boja per viure una aventura que desitjaven fa temps, dos companys de treball

que es van conéixer fa tres anys, s’ha convertit en una gesta on la solidaritat ha passat a un primer pla. “Conéixer a FUNDELA i tot el treball que realitza ha provocat que la nostra causa principal per a dur a terme aquest ral·li siga ajudar-los al màxim”,
detalla Carles.

Així, InnovaGoods Team té com a objectiu superar amb molt aqueixa xifra inicial de 500 lliures i reunir la major quantitat de fons possibles per a FUNDELA, per a donar-los suport en la seua extraordinària lluita contra l’ELA.

Ruta de l’InnovaGoods Team

InnovaGoods Team apostarà per la ruta més complexa, perillosa i llegendària. A lloms de Bucéfalo, nom que li han donat al seu cotxe en honor al cavall d’Alejandro Magno, recorreran els mítics camins de la Ruta de la Seda a través de Turquia, l’Iran i les exrepúbliques soviètiques, abans de travessar les estepes de Mongòlia. Un dels punts més complicats arribarà després de vorejar la frontera de Tadjikistan amb l’Afganistan, en el segon punt més alt d’una carretera en el món, el pas Ak-Baital, a 4.655 metres d’altitud.

Entre els llocs més emblemàtics d’aquesta ruta es troba Capadòcia, Muntanya Nemrut, Mashhad, Samarcanda o Pamir Highway. Cal puntualitzar que hi haurà una espècie d’eixida conjunta de tots els equips a Gal·les i altres dos a República Txeca i Romania, però poc més.

Segons ens expliquen, fins a Istanbul el viatge serà més ràpid i s’aniran organitzant per torns per a conduir a partir de l’interior de Turquia.

Planificació del viatge

Com a bon periodista apassionat als viatges, expert a recórrer més de 50 països en els cinc continents i una volta al món a la seua esquena, Cacu pretén plasmar en un llibre aquestes aventures. A més, serà el guia de l’equip en la ruta. Durant el trajecte, oferirà informació sobre aquesta aventura i publicarà post diaris en el seu Instagram @innovagoods_team,”sempre que la cobertura ho permeta”, com el mateix Cacu comenta.

Per part seua, Carles, fotògraf de professió i apassionat del motor, serà l’encarregat d’aportar els coneixements tècnics i durant el viatge s’ha proposat aconseguir fotografies impactants amb les quals poder acostar-nos les seues vivències i els llocs per on passen durant aqueixes 4 setmanes de ral·li.

Sent conscients de la magnitud del ral·li i de totes les vicissituds amb les quals es poden trobar durant el camí, estan realitzant una previsió de tot allò que poden necessitar durant el trajecte (menjar, medicaments, tendes de campanya,
càmping gas, rodes de recanvi extra, recanvis bàsics de cotxe, mapes…). En aquest sentit, un amic mèdic els està aconsellant quin tipus de medicaments s’han d’emportar.

Patrocinis

Carles i Cacu ens han transmés la gran sort de comptar amb el suport total de l’empresa per a la qual treballen i que dona nom al seu equip, InnovaGoods. Aquesta empresa valenciana és referent europeu en productes innovadors i de tendència.

InnovaGoods s’ha bolcat totalment amb el projecte, al costat d’una altra empresa del grup, BigBuy, plataforma online líder europeu en dropshipping. Amb la seua ajuda, han donat forma al projecte.

Al seu torn, també cal destacar a Tallers Rodamóvil de Madrid, que els ha donat el Renault Clío 1.2 en el qual viatjaran i als qui no poden estar més agraïts. D’altra banda, han volgut mostrar el seu agraïment a Fotopro (València), qui
els proporcionarà material fotogràfic per a fer fotos i vídeos que posaran a la disposició dels seus sponsors. A més, molts altres s’han volgut sumar a aquesta aventura solidària, donant-los així les gràcies, com són els seus amics d’Albacete d’Adventure Bikes d’Hellín (poble de Cacu) o els amics de Polimiel de Bétera. Tots ells formaran part de la retolació del cotxe i de les comunicacions en mmcc i rrss de l’equip. A més, el més important és que estan sent partícips d’una cosa gran i que tenen el projecte a la seua disposició per al que vulguen, ja siga perquè Carles i Cacu realitzen fotos dels seus productes en els llocs més espectaculars del món i puguen usar-les com a publicitat o en xarxes socials, o bé per a qualsevol altra cosa que puguen necessitar o els faça il·lusió.

Qualsevol ajuda és poca

No obstant això, el cost total de l’expedició se situa entorn dels 14.000 euros. Per això, qui es vulga sumar a aquesta gran aventura podrà col·laborar d’alguna manera o un altre.

Entre les ajudes, es pot aportar material necessari per a l’expedició, així com donacions per a ajudar a FUNDELA en la seua batalla contra l’ELA.

Cacu i Carles necessitaran per al viatge alguns d’aquests materials: accessoris per al cotxe, recanvis mecànics, assegurances d’automòbil, bitllets d’avió de tornada, segur de viatge, visats, despeses de reparació, menjar o material tècnic, entre altres.

Qui estiga realment interessat pot posar-se en contacte amb Cacu o Carles a través del següent correu: innovagoodsteam@gmail.com.

Així mateix, Betera.com us anirà informant de les seues gestes durant la celebració del ral·li per a poder-vos acostar les seues vivències de la millor manera possible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia