El AMPA de l’I.E.S. Les Alfàbegues de Bétera ha publicat en les seues Xarxes Socials el següent escrit, el qual li ha remés a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Bon dia:

Els escric com a representant de l’AMPA de l’IES Les Alfàbegues, de Bétera. Vam estar reunits amb vostés el passat dia 23 de desembre en la Direcció General de Centres per a tractar els problemes de falta d’espais i massificació de l’IES Les Alfàbegues.

Recordem perfectament que en aquesta reunió se’ns va demanar confiança i tranquil·litat. Fins i tot se’ns va retraure generar alarma entre les famílies, quan nosaltres l’única cosa que estem fent és evidenciar una preocupació que des de fa temps tenim, en la lluita que mantenim per la millor qualitat en l’educació dels nostres fills i filles. Segons ens van comentar vostés, tot era clar en la planificació que s’està fent, tant en les obres de remodelació de l’actual institut com en la posada en marxa de la construcció del nou IES de Bétera. Quant a la primera, s’estava a l’espera de la delegació de competències, sense poder concretar dates aproximades (concreció que vaig tornar a sol·licitar el dia 8 de gener, sense haver obtingut resposta fins al moment). Quant a la construcció del segon IES, se’ns va assegurar que el pla continuava en marxa per al projecte de Torre en Conill, en un solar de l’Ajuntament de Bétera, si bé aquests plans estaven més retardats.

Se’ns va demanar tranquil·litat. Vaig comentar en aquesta reunió la nostra perplexitat davant les informacions contradictòries que ens arribaven, com la posada a la disposició de la Conselleria d’un solar a Nàquera, posant en dubte l’actuació de Torre en *Conill, la qual cosa no feia més que incrementar l’alarma entre les famílies. En tot cas, sí que ens va semblar que quedava clar que en cap cas es realitzarien tots dos projectes: l’IES núm. 2 de Bétera i el possible projecte de Nàquera s’excloïen entre si. O l’un, o l’altre. Se’ns va dir llavors que no se sabia res d’aquesta solució de Nàquera i que no es contemplava, que estiguérem tranquils, que no passava res i que tot seguia el seu curs,…

En el Consell Escolar de Centre celebrat dimecres passat, 27 de gener, la nostra sorpresa ha sigut trobar-nos una informació diferent quant al nou IES. Segons la reunió que van mantindre vostés recentment amb la Direcció dels *Alfàbegues, sembla ser que el projecte de Torre en *Conill està parat o “molt verd”. També es va nomenar el possible projecte de Nàquera. Viu a Nàquera i conec bastant la situació de la localitat, però em tem que precisament allí això sí que està “molt verda”, fins i tot més que en Torre en *Conill. Confiança i tranquil·litat se’ns va demanar…

Com li vam dir en la reunió mantinguda amb vostés, la situació d’excés de matrícula a Bétera es ve produint des de fa més de deu anys. Les famílies, una generació d’estudiants després d’una altra, porten esperant tot aqueix temps. Se’ns demana que continuem esperant, en el millor dels casos, almenys quatre anys més. Però fins i tot amb aquestes expectatives, continuem observant amb perplexitat que ni tan sols hi ha un projecte clar que estiga avançant en la direcció desitjada. Què hi ha de tot això? En què quedem? Entendrà que aquestes informacions contradictòries alarmen a les famílies. És aquesta la planificació en la qual hem de confiar?

Imprimir article
Comenta aquesta notícia