El Tinent General dels EUA. Roger L. Cloutier, Comandant del Comandament Terrestre Aliat (LANDCOM), situat en IZMIR (Turquia), va visitar la setmana passada les instal·lacions de Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP en el seu acrònim anglés) en la Base de Bétera.

A la seua arribada a la base, el Tinent General Fernando García-Vaquero Pradal, Cap del HQ NRDC-ESP, va informar el General Cloutier sobre les activitats de la caserna general per a dirigir operacions d’alta intensitat (Warfighting Corps), d’acord amb el compromís assumit per Espanya amb els seus aliats durant 2022.

Tots dos Tinents Generals van compartir les seues impressions sobre l’exercici de l’OTAN,  Steadfast Leda 2021, que s’executarà a la fi d’any en diversos països simultàniament, entre ells Espanya, i servirà per a avaluar i certificar que la Caserna General de Bétera està en condicions d’assumir el planejament i conducció d’operacions d’alta intensitat, exercint el Comandament i Control de fins a 80.000 efectius.

Posteriorment el General Cloutier es va traslladar a un lloc de comandament del HQ NRDC-ESP, desplegat sobre botigues col·lectives de protecció (COLPRO). Durant el recorregut, Cloutier ha sigut informat del seu funcionament i se li han mostrat les seues capacitats de comandament i control, àgils,  adaptades als nous escenaris i amenaces, aptes per a operar en qualsevol entorn i tipus d’operació, incloses les de combat d’alta intensitat. També va visitar una exposició de capacitats operatives del Regiment de Transmissions núm. 21, Batalló de suport a la Caserna General i Batalló de Policia Militar I.

L’1 de gener de 2022, el HQ NRDC-ESP assumirà la comesa de Warfighting Corps d’OTAN durant un any. El compromís suposarà estar en condicions d’exercir el comandament i control de fins a cinc divisions multinacionals, en operacions convencionals d’alta intensitat. Amb anterioritat haurà de ser certificat a través d’una Avaluació de Preparació per al Combat (CREVAL) en el marc de l’exercici Steadfast Leda 21, durant 2021.

Durant aquests períodes de preparació i de disponibilitat, el HQ NRDC-ESP contribuirà a l’experimentació de la Força 2035 del nivell Comandament Component Terrestre – Cos d’Exèrcit.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia