L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Bétera ha signat aquesta setmana el Pla d’Impuls Local ACTIVA BÉTERA. Segons s’informa des del mateix consistori, el propòsit és minimitzar els efectes de la Covid-19 en el municipi a través d’una sèrie de mesures amb un especial grau d’aplicació en els sectors més necessitats de la població.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el primer Tinent d’Alcalde, Carlos Abad, i la segona Tinenta d’Alcalde, Eva Martínez han rubricat el Pla.

L’Ajuntament de Bétera ha proposat que en matèria tributària, es facilite i fomente el fraccionament del pagament de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), el pagament de l’Impost de Béns immobles (IBI) i el pagament contemplat per a la taxa d’entrada de vehicles GUAL. En aquest cas últim, també es tractarà d’afavorir la domiciliació bancària aplicant el descompte del 2% sobre la taxa.

Així mateix, s’ajustarà el pagament de la taxa de mercat en el segon semestre del 2021 a la cessió de l’espai públic real en 2021. I s’ha eliminat la taxa per ocupació de la via pública de taules i cadires a totes les empreses de restauració i hostaleria durant tot l’any 2021.

Entre les mesures adoptades també es troba la de sol·licitar al Consorci València Interior la suspensió del pagament de la taxa de tractament de residus per a comerços, empreses i autònoms que han vist suspesa la seua activitat en 2021. Una altra disposició del Pla elaborat se centra en agilitar el pagament a proveïdors.

En matèria d’ajudes, el Consistori, a més d’adherir-se al Pla Resistir, crearà una nova línia de subvencions en aquest any 2021 destinades a empreses i comerços locals que s’han vist obligats a suspendre la seua activitat després de decretar-se l’Estat d’Alarma en 2021. Així mateix, crearà també una línia de subvencions específiques per al sector hostaler situat en el municipi que s’ha vist obligat a suspendre la seua activitat.

D’altra banda, l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local continua posant-se a la disposició d’autònoms, comerciants i empresaris de Bétera per poder assessorar-los en la tramitació d’ajudes públiques a les quals es pogueren acollir.

També es pretén facilitar mesures de prevenció per a aquells xicotets comerços que continuen prestant servei en el municipi.

En referència a les Falles el Consistori continua secundant a les cinc comissions falleres i a fi de preservar la seua conservació dotarà econòmicament una línia de subvencions per a cada comissió fallera.

En matèria d’Ocupació ja es treballa en la posada en marxa d’un segon Pla d’Ocupació Local 2021 per a fomentar l’ocupabilitat entre la població així com també, l’ampliació d’una línia de formació que contemple als sectors més vulnerables i afectats per la situació d’emergència sanitària.

El Consistori també treballa a canalitzar les diferents propostes de voluntariat espontani de la ciutadania a fi de secundar-les amb els recursos municipals existents.

Unes de les mesures adoptades ha sigut la posada en marxa de la campanya “Sabor a Bétera” en la qual s’ha donat l’oportunitat al sector hostaler i de restauració del municipi a anunciar el servei de recollida i lliurament dels seus bars, cafeteries o restaurants en els diferents canals informatius de l’Ajuntament.

També s’ha représ el servei “Bétera al teu costat” per a prestar atenció i ajuda a aquells veïns i veïnes que més el necessiten portant-los els productes de primera necessitat o medicaments que requerisquen per no poder o no haver d’eixir de casa donada la seua vulnerabilitat.

En aquesta línia, l’equip de Govern també ha adoptat la mesura de garantir el subministrament d’aliments i/o servei domiciliari de menjar cuinat a persones o famílies en risc d’exclusió social i dependents.

En el cas de tindre indicis d’haver contret la malaltia es posen en contacte amb el número d’atenció de la Conselleria 900 300 555 o amb el nostre Centre de Salut.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia