L’organització mundial del Batxillerat Internacional acredita a Mas Camarena amb els seus 3 programes educatius

Aquest centre és pioner a implantar en totes les seues etapes aquest exigent marc pedagògic, una educació internacional que ajuda a desenvolupar habilitats de pensament crític, la investigació i la mentalitat internacional. El Programa de l’Escola Primària (PEP), el Programa dels Anys Intermedis (PAI) i el Programa del Diploma, actualment són els programes més prestigiosos del món degut al seu incomparable rigor acadèmic i a la seua dedicació al desenvolupament emocional i social de l’alumne.

Després de tres anys d’intens treball el centre ha superat un exhaustiu procés d’autorització per a poder oferir el Continu dels Programes de l’Organització del Batxillerat Internacional, des d’Infantil fins a Batxillerat.

Aquest procés inclou un estudi dels recursos del col·legi i una verificació de la correcta implantació dels programes en cada etapa. Tot un repte per al nostre professorat que ha sumat al nostre Projecte Educatiu aquests programes, “generant un ensenyament molt més pròxim, real i motivadora per a l’alumne.” Ha destacat Maite Marín, directora dels Col·legis Internacionals Mas Camarena.

Amb aquesta autorització el Col·legi Internacional Mas Camarena es converteix en l’únic col·legi a València que compta amb aquests programes des d’Infantil fins a Batxillerat. A més el seu Col·legi Camarena Valterna i el seu Col·legi Camarena Canet, també s’uneixen a aquest assoliment obtenint tots dos les autoritzacions per a les seues diferents etapes educatives.

Què aporten aquests Programes Internacionals en l’ensenyament?

El programa de l’Escola de Primària (PEP), que correspon a les etapes d’Infantil i Primària, està dissenyat per a encuriosir dels alumnes a través de la indagació. Fomenta la responsabilitat perquè siguen actius en el seu aprenentatge, a través d’activitats d’impacte i casos pràctics de la seua vida diària. Aconseguint així un aprenentatge més significatiu i perdurable.

El Programa dels Anys Intermedis (PAI) s’imparteix en Secundària i posa l’accent en el desafiament intel·lectual, s’aplica en major mesura la reflexió i també comencen amb accions de voluntariat a la societat. L’últim any del PAI es pot cursar en espanyol o bilingüe.

Els contextos globals del PAI els ajuden a entendre el món des de diversos punts de vista, els ensenya a respectar els entorns multiculturals i els anima a pensar de manera crítica. Amb el Projecte Personal desenvolupen un ampli estudi sobre un tema que els interesse desenvolupant la flexibilitat, perseverança i confiança.

Els alumnes dels Col·legis de Batxillerat Internacional es caracteritzen a tot el món per l’actitud activa d’aprenentatge: “Aprenen a aprendre al llarg de tota la vida”, segons Maite Marín, directora dels Col·legis Internacionals Mas Camarena. Tot això a més es complementa en un entorn multilingüe, dinàmic i pròxim a les famílies.

Programa del Diploma del Batxillerat Internacional

Enguany Mas Camarena ha rebut el reconeixement de l’Organització IB per una implementació excel·lent del Programa durant els últims 5 anys.

És el programa més reconegut per les universitats més prestigioses del món. Els alumnes ho poden cursar en espanyol, anglés o bilingüe amb una elecció d’àrees segons els seus propis interessos. Correspon al batxillerat nacional, tenint equivalència amb la selectivitat espanyola. Desenvolupa una sòlida formació ètica i solidària, dotant als alumnes d’estratègies autònomes de treball i investigació a través de la Monografia.

La 4t promoció ha obtenint una mitjana de 32,1 punts d’un màxim de 45, situant-se per damunt de la mitjana mundial que és de 29,9. La conversió espanyola, és d’un 8,1 en les Proves d’Accés a la Universitat. Aquests resultats continuen avalant la qualitat de l’ensenyament internacional en Mas Camarena.

Mes Camarena va decidir ser un Col·legi del Món IB pel seu desig de formar alumnes actius que aprenguen durant tota la seua vida, sent aquest un dels pilars fonamentals en el seu Projecte Educatiu. La unió dels 3 programes de l’Organització del Batxillerat Internacional a la seua línia educativa tecnològica i a la seua transformació dels espais, fa que l’alumne tinga un entorn i unes eines que afavorisquen la seua inquietud per aprendre.

“Pensem que l’educació necessita un aprenentatge sense fronteres, un currículum per a la ciutadania global, els conceptes de la qual, habilitats, coneixements i actituds, donen resposta a les necessitats futures i globals dels nostres alumnes. Hem de promoure que siguen creatius, tecnològics, crítics i respectuosos, i per descomptat preparats per a construir un món millor.”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia