Les Falles de Bétera no se celebraran en el mes de març. Aquesta és la difícil decisió que l’Ajuntament de Bétera, la Junta Local Fallera i les cinc comissions falleres del municipi han pres en una reunió en la qual s’ha valorat per damunt de tot el benestar de la ciutadania.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio, i el regidor municipal de Festes, Manuel Pérez, han mantingut una trobada en línia amb el president de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i els cinc presidents de les Falles de Bétera, Isaac Rodríguez de la Falla Albereda, Francisco Sandiego de la Falla Barraca, Valeriano Moreno de la Falla Carraixet, Miguel Lucio Pérez de la Falla Gran Via de l’Est i Vicente Manuel Miret de la Falla Gran Via del Sud.

La principal finalitat d’aquesta reunió ha sigut la de fer balanç de la situació sanitària actual i buscar la millor de les solucions per a les Falles de Bétera, que passa, en un primer moment, per traslladar les Falles a una altra data en la qual hi haja garanties sanitàries i un gran nombre de la població estiga vacunada.

L’Alcaldessa de Bétera i el regidor de Festes, han coincidit a afirmar que “aquestes decisions tan importants i alhora difícils no es podrien prendre sense el tracte dialogador, la bona predisposició i l’amor per les Falles de les cinc comissions falleres del municipi”. I a continuació s’han posat a la disposició de les comissions per a tot el que necessiten, no sense abans posar sobre la taula que “durant el primer semestre d’enguany concedirem una subvenció a cadascuna de les comissions per a mitigar els efectes de la Covid-19 que estan fent que vegeu disminuir els vostres ingressos”, ha explicat Manuel Pérez.

Aquesta mesura, forma part del Pla d’Impuls Local ACTIVA BÉTERA que el Consistori ha posat en marxa aquesta mateixa setmana.

Així mateix, l’Ajuntament ha tornat a posar a la disposició de les comissions espais per a guardar les ampliacions dels monuments fallers de 2021 fins que se celebren.

D’altra banda, el Consistori, ha traslladat la necessitat de secundar-se entre tots i ha demanat a les cinc Falles el seu compromís amb el poble de Bétera perquè busquen proveïdors locals per a l’exercici 2022. “És una manera d’ajudar-nos entre tots, de potenciar i posar en valor la nostra economia local, aquest xicotet esforç que demanem revertirà en tots els beterans i beteranes, perquè, com bé hem demostrat en aquest difícil últim any, som un poble solidari i col·laborador”, ha assenyalat Elia Verdevío.

Durant la reunió, Manuel Pérez, ha volgut agrair a les Falles de Bétera “la seua paciència i comprensió” i ha afirmat amb esperança que “treballem per a poder celebrar les Falles 2021 en l’últim semestre de l’any”.

Per a finalitzar el president de Junta Local Fallera, Edgar Jorro, ha explicat que ”sense dubte, hem de celebrar les Falles per les nostres comissions falleres però també per tots els sectors que les fan possible, sense oblidar que la celebració de les mateixes s’ha de dur a terme amb la màxima seguretat per als veïns i veïnes de Bétera”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia