El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar fa uns dies les ajudes directes de Labora de 600 euros per a fer costat a les empreses i persones treballadores autònomes afectades per la pandèmia COVID-19.

La dotació d’aquestes ajudes és de 80 milions d’euros i formen part del Pla Resistir de la Generalitat per a pal·liar els efectes econòmics dels sectors més perjudicats per la crisi sanitària.

Les ajudes de Labora ascendeixen a 600 euros en el cas de contractes a jornada completa i a 300 euros en el cas de contractes a jornada parcial per cada treballador o treballadora que figure d’alta amb contracte laboral (amb un límit de 12.000 euros per cada compte de cotització de l’empresa o persona treballadora autònoma que pertanga als sectors secundats). Per a les persones treballadores autònomes sense treballadors al seu càrrec, l’ajuda ascendirà a 600 euros.

El termini per a poder sol·licitar les ajudes s’ha iniciat aquest dijous, 4 de febrer, a les 9.00 hores i finalitzarà a les 23.59 hores del pròxim dimecres 17 de febrer de 2021.

Amb la finalitat de poder atendre les sol·licituds s’ha habilitat la sol·licitud en dues fases. Una primera, en la qual s’haurà d’accedir a través de la web de Labora (consultar ací) i en la qual únicament caldrà identificar-se (CIF de l’empresa i NIF o NIE de la persona treballadora autònoma) i donar dades de contacte (adreça de correu electrònic, número de telèfon de contacte).

Amb aquesta informació, es crearà un registre i el sistema informarà l’usuari o usuària de la data i franja horària assignats per a realitzar el tràmit dos, que és ja la presentació de la sol·licitud. En aquesta fase, sí que és necessari disposar de signatura electrònica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia