El General de Divisió Joao Pedro Boga d’Oliveira Ribeiro ha sigut nomenat aquesta setmana segon cap de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRD-ESP per les seues sigles en anglés), càrrec ocupat per Portugal, després de la finalització en el càrrec del seu antecessor, General Viegas, en un senzill acte en la base militar de Bétera (València).

L’acte ha sigut presidit pel Tinent General Fernando García-Vaquero Pradal –Cap del HQ NRDC-ESP-, s’ha desenvolupat respectant les mesures de protecció enfront del COVID i en ell han participat representants de les dotze nacions aliades presents, fins hui, en el HQ NRDC-ESP.

L’esdeveniment ha estat compost per una companyia d’honors formada per personal del Batalló de suport a la Caserna General i el Batalló de Policia Militar, Esquadra de Gastadors i la Unitat de Música Militar.

Durant la cerimònia el Tinent General García-Vaquero ha donat la benvinguda al General Voga i a la seua família a València, i ha destacat la seua gran trajectòria militar, subratllant que l’experiència del General Voga en diversos destins com l’Escola de Guerra de l’exèrcit portugués, el comandament de la Brigada Mecanitzada afiliada a la Caserna de Bétera, o el Cap de la Missió de la Unió Europea a Mali, seran de gran ajuda a la Caserna General en la seua certificació com a Caserna General de Cos d’Exèrcit en operacions de combat d’alta intensitat (Warfighting Corps) de l’OTAN en l’exercici Steadfast Leda 2021 al novembre, així com durant l’any d’alerta durant el 2022.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia