(EFE) La Policia Nacional ha detingut a Castelló, Llíria i Burjassot a huit persones a les quals s’acusa de narcotràfic, robatori, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal per formar part d’una banda dedicada al cultiu i venda de marihuana en quatre plantacions de 2.721 plantes, la collita de les quals sumava en el moment de la intervenció un total 485 kg.

En els registres de les plantacions els agents van comprovar que les plantes es trobaven en diferents etapes de maduració per a garantir el constant subministrament al mercat. A més, els investigadors van confiscar als detinguts, que són d’origen lituà, grec, albanés i espanyol, diferents quantitats de marihuana llesta per a la seua distribució i posterior consum, una vegada superat el procés de selecció i assecat, segons unisquen nota de la Policia.

Al llarg de l’operació, que va començar l’any passat, els agents van comprovar que els sospitosos van canviar la ubicació dels cultius, passant de trobar-se en zones rurals i cases antigues deshabitades a xalets de luxe en urbanitzacions. En aquests emplaçaments, els presumptes autors realitzen importants inversions econòmiques per a evitar que es coneguera l’activitat delictiva que es desenvolupava en el seu interior. A més, els habitants protegien els seus domicilis amb armes, reals o simulades, i amb gossos perillosos, per a evitar que ningú s’acostara a la propietat.

El sistema de cultiu era indoor” (interior) i disposava de tots els elements necessaris per a garantir collites durant tot l’any. Les plantacions estaven dotades de complexos equips d’il·luminació, extractors per a traure l’aire viciat, filtre d’olors, ventiladors per a facilitar el moviment de l’aire, temporitzadors amb els quals es controlava el funcionament del sistema, estacions meteorològiques i termohigròmetres destinats a mesurar la temperatura i la humitat.

En el transcurs de les investigacions, els agents es van enfrontar a l’especial complexitat d’aquests grups organitzats. En aquest sentit, en un dels registres van recuperar dos vehicles d’alta gamma BMW, que es trobaven sense plaques de matrícula, sostrets al novembre d’un concessionari de Manises (València). Aquests turismes van ser robats pel mètode del butró.

En els registres efectuats es van intervindre un revòlver de salva Magnum, una escopeta de perdigons, un matxet de 50 centímetres de fulla, sistemes de videovigilàncies per infrarojos, 189 llums, 148 balandres, 100 ventiladors, 22 aparells d’aire condicionats, extractors, deu telèfons mòbils, transformadors, estacions meteorològiques i bosses d’envasament al buit.

A conseqüència de les investigacions, els agents van detindre a huit persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal, robatori i defraudació de fluid elèctric.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia