La Generalitat Valenciana ha llançat la campanya “Viatgem en silenci“. Aquesta iniciativa va dirigida a les persones usuàries dels diferents serveis de transport públic. L’objectiu és recordar a viatgeres i viatgers que guardar silenci i no parlar durant els desplaçaments disminueix considerablement la possibilitat de contagi de COVID-19.

La campanya s’ha instal·lat en diferents suports informatius en estacions i a l’interior dels trens i tramvies en servei de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Al seu torn, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha intensificat la campanya informativa de les mesures en vigor amb el nou servei d’auxiliars COVID-19, que s’encarreguen de la comunicació directa amb les persones usuàries.

Aquest personal auxiliar tenen com a missió principal informar viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d’aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.

Des de l’empresa pública també es recorda que és obligatori la utilització de màscara de protecció homologada durant tota l’estada i en tot moment dins de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Amb aquest motiu, FGV facilita la seua compra en diferents màquines automàtiques distribuïdes per les principals estacions de totes dues xarxes

També es recorda que els clients tenen a la seua disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic en els vestíbuls de les estacions i a l’interior de les unitats de metre i tramvia, i que cada tres minuts es renova completament l’aire a l’interior de totes les unitats de l’empresa pública.

Finalment, es recorda que FGV ha reforçat la neteja i desinfecció del material mòbil i les instal·lacions per a major seguretat en els desplaçaments.

Com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l’aire que ja es realitzen en els últims mesos, tant en tallers com en les terminals de línies, l’empresa pública ha ampliat les labors de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut dels mateixos en les denominades hores barre, les de menor presència de viatgers, amb més personal destinat a aquestes labors.

Al seu torn, FGV ha incorporat també la desinfecció per mitjà de *nebulización volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Al llarg d’aquests últims mesos, l’empresa pública ha estudiat, analitzat i comprovat aquest sistema de desinfecció, el qual ha sigut ratificat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) certifica l’anul·lació total de la capacitat infectiva del SARS-CoV-2, amb el que s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia