(EFE) El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que: “no veig que estiguem en disposició de flexibilitzar les restriccions”, ja que “continua havent-hi una gran pressió hospitalària i milers de contagis”.

“Estem millor, però no en un bon moment. Ho analitzarem, però crec que el pertinent ara és consolidar la situació i en unes setmanes mirar al futur amb major esperança”, ha assegurat Puig abans de participar en una reunió de l’Executiva del seu partit.

“Estem millor, però ara més que mai és moment de no baixar els braços, d’estar convençuts que estem en el camí correcte i que això podem superar-ho tots junts, necessitem persistir i no afluixar en absolut”, ha agregat.

El president s’ha referit a “algunes festes i actes d’incivisme” com a qüestions preocupants, i ha insistit en la necessitat que “ningú actue de manera irresponsable”.

Sobre el balanç del segon cap de setmana de tancament perimetral de les grans ciutats, el *president ha assegurat que “no hi ha dades definitives, però continua consolidant-se la posició de responsabilitat de la ciutadania. En termes generals la mobilitat baixa més del 50%”.

Sobre el desenvolupament de la vacunació, ha assegurat que “demà comença una setmana important amb la recepció de més de 60.000 vacunes de diferents farmacèutiques”, i ha reiterat que l’objectiu és “tindre vacunats al personal de les residències, sanitaris i persones de risc a mitjan mes”.

“No s’iniciarà la vacunació massiva perquè encara no tenim les vacunes suficients. Ara estem estudiant com ha de ser la logística, perquè cada vacuna necessita unes condicions de transport i conservació, no és fàcil. La vacunació massiva ha d’atendre aquestes qüestions”.

Preguntat concretament sobre el destí que es donarà a les vacunes de Astrazeneca que es començaran a rebre demà, Puig ha indicat que “encara hi ha menors de 55 en els grups de professionals que cal vacunar”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia