Des de l’any 2015 cada segon dilluns del mes de febrer es commemora el Dia Internacional de l’Epilèpsia. Es tracta d’una commemoració que busca educar a les persones de tot el món sobre aquesta patologia neuronal que pateixen aproximadament 65 milions de persones en tot el planeta.

La intenció de les organitzacions que any rere any se sumen a aquesta iniciativa, és la de propiciar una millor qualitat de vida a les persones que pateixen epilèpsia, per mitjà de millors polítiques públiques, millors serveis de salut i, sobretot, una millor inversió en matèria d’investigació per a aconseguir desenvolupar nous tractaments que siguen molt més efectius i menys invasius, com ho són els fàrmacs que actualment representen el tractament fonamental en el 70% dels casos i que a la llarga generen dependència i mai frenen d’un tot el problema.

L’epilèpsia com a tal, és un trastorn crònic del cervell que propicia una resposta convulsiva en l’individu, sense importar edat o sexe del pacient.

Aproximadament 65 milions de persones a tot el món pateixen d’epilèpsia, la qual cosa l’ha convertida en la malaltia neurològica més comuna.

La falta de coneixement respecte a aquest patiment ha generat discriminació i estigmatització, per a aquells que el pateixen i les seues famílies. Perquè, existia una creença que prové de l’edat mitjana, on es creia que els epilèptics eren persones que havien sigut posseïdes pel dimoni.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia