Ha sigut un error obrir els centres educatius?

En només 24 hores. Increment de 1.435 de casos d’infeccions per coronavirus Sars-Cov-2.
Actualització de la situació de transmissió del COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

Segons estudi de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana, elaborat a partir de dades oficials, 62.881 menors de 19 anys s’han contagiat de SARS-CoV-2. 6.344 alumnes positius en l’última setmana a la Comunitat Valenciana.

En total, en tres setmanes s’han contagiat 18.400 alumnes, a una mitjana de 6.000 a la setmana i 3.600 docents, a una mitjana de 1.200. A nivell provincial, a Castelló, en tres setmanes 350 docents a Castelló, el 5% de la plantilla de tota la província. En tot el curs s’hauran infectat el 12% dels docents de la província.

La Incidència acumulada a dues setmanes segueix en més de 1.600 alumnes i 3.200 docents.

Cada setmana empitjora respecte a l’anterior, el 26,7% dels centres del sistema educatiu valencià presenten aules confinades.

Amb aquestes terribles dades, vista la situació epidemiològica del nostre país i amb el fracàs rotund dels sistemes de prevenció per al control del virus, els pares fent ús de la seua pàtria potestat per a salvaguardar la salut dels seus fills han de poder triar entre la via en línia/a distància o presencial en matèria educativa.

Des de la Plataforma Lliure Elecció Educativa de la Comunitat Valenciana es fa una crida a la Comunitat Educativa perquè s’impose el sentit comú, posant fi a aquest increment continu d’infeccions en els menors valencians.

Així mateix, s’exigeix als poders públics competents un control rigorós dels casos positius a les aules, test massius a professors i alumnes, canvi urgent en els nefastos protocols per a realització de proves PCR, reducció de ràtios, mesuradors de CO₂ i filtres HEPA per a TOTES les aules de la Comunitat Valenciana.

València, 8 de febrer de 2021. Plataforma Libre Elección Educativa de la Comunidad Valenciana.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia