El portal de la Generalitat ‘GVA Participa‘ ja compta amb un total de 3.414 usuaris i usuàries en les dues primeres setmanes de funcionament. Per a accedir a GVA Participa es pot fer a través d’aquest enllaç: consultar ací

En aquests primers dies d’activitat s’han obert 7 fils de debat que van des de la qualitat de la televisió valenciana a com aconseguir una participació plural i diversa; garantir els drets democràtics i la participació; aconseguir una descentralització i finançament just per a la Comunitat; educació plurilingüe i què fer amb les Falles en temps de pandèmia.

Pel que fa a l’espai d’elaboració normativa, la ciutadania pot realitzar aportacions que seran analitzades i tingudes en compte en la redacció definitiva de les normes o en la planificació de les actuacions. En aquests moments hi ha oberts 3 procediments de col·laboració legislativa: un projecte de decret en matèria de protecció de dades personals en l’àmbit de la Generalitat; un projecte d’ordre de regulació de la caça i control del porc senglar a la Comunitat Valenciana i un projecte de decret pel qual es pretén crear un òrgan de participació amb entitats i persones immigrants per a assessorar i avaluar les polítiques públiques en matèria de migració i asil.

A través de ‘GVA Participa’ la ciutadania valenciana pot obrir fils de discussió sobre algun assumpte d’interés que permeta compartir diferents punts de vista sobre una qüestió concreta; fer propostes que, amb els suports necessaris, puguen arribar al Govern valencià; votar per projectes que puguen dur-se a terme; participar de manera activa en l’elaboració de normativa; així com en propostes per als nous Pressupostos Participatius de la Generalitat; entre altres utilitats. Per a poder realitzar aportacions i votar per les diferents propostes, la ciutadania ha de registrar-se en la web.

La web s’estructura en sis apartats: debats, propostes ciutadanes, votacions, participació en els debats i processos previs a l’aprovació de normes o plans i els Pressupostos Participatius.

Propostes ciutadanes:

Durant aquestes dues primeres setmanes s’han rebut 41 propostes ciutadanes, com el projecte del Tram de les comarques del Vinalopó, una iniciativa que ja compta amb 931 avals. Unes altres de les propostes rebudes són la creació d’una xarxa de carrils bici a la Ribera, amb 457 avals; la gestió pública del transport sanitari valencià, amb 387; la posada en marxa d’una targeta única per al transport públic valencià, amb 194; la creació d’un mini hospital a Albocàsser que done servei a l’interior nord de la província de Castelló, amb 169; una nova línia de metro per a accedir al Parc Tecnològic de Paterna (lindant amb el terme de Bétera, al costat de Mas Camarena), amb 158; o l’inici de les obres de l’ambulatori de Malilla, amb 92, entre altres iniciatives ciutadanes que el Govern valencià sotmetrà a estudi si superen els 5.000 vots cadascuna d’elles.

La proposta més directa amb la població de Bétera, la d’una nova línia de metro per a accedir al Parc Tecnològic, es pot trobar en el següent enllaç: clic ací.

Segons exposa la persona que du a terme aquesta proposta, “el Parc Tecnològic alberga a 450 empreses i cada dia acudeixen allí a treballar prop de 8.000 treballadors. És dels pocs parcs empresarials, i l’únic d’aquesta magnitud, que no disposa de parada de metro. La línia 4 de Metre VALÈNCIA arriba fins a Mas del Rosari, a escassos 3 quilòmetres del Parc, i no obstant això, la Generalitat segueix sense projectar aquesta ampliació”.

A més a més, indica que “a banda del Parc Tecnològic donaria servei a les grans urbanitzacions que s’han congregat als voltants, i als col·legis i centres docents de la zona”.

“Cada dia es formen llargues cues en els accessos al parc empresarial, perquè el seu accés principal coincideix amb zones residencials i de serveis, per la qual cosa la CV-35 resulta estar summament massificada”, conclou.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia