(EFE) El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha decretat “mesures extraordinàries” per a la setmana vinent Santa i ha insistit que, a causa de la pandèmia, “no és aconsellable durant aquest any celebrar els actes i celebracions”, inclosos “aquells en els quals es faça ús de la via pública”.

En un comunicat remés per l’Arquebisbat, Cañizares justifica aquestes mesures en la intenció de “col·laborar a l’atenuació de l’expansió de la pandèmia de covid-19”, tenint en consideració “la complexitat organitzativa de les manifestacions externes de la religiositat popular previstes en aqueixos dies, així com en el temps previ de la Quaresma”.

Segons reflecteix el decret dictat pel cardenal arquebisbe, “lamentablement, la persistència d’alts nivells d’incidència de la malaltia, juntament amb les previsions anunciades per a la distribució i aplicació de les vacunes, continuen desaconsellant, per als pròxims mesos, segons el parer de les diverses autoritats sanitàries consultades, la concentració de grans grups de persones, així com la lliure circulació d’aquestes”.

Per això, després de tractar-ho en Consell Episcopal, Cañizares ha conclòs que “no és aconsellable durant aquest any celebrar els actes i celebracions organitzats per parròquies, germanors i confraries, associacions de fidels o altres grups eclesials que, estant previstos en els seus estatuts o havent sigut anteriorment permeses per l’autoritat eclesiàstica, tinguen caràcter de culte extern”.

Inclou en aquestes disposicions “tots aquells en els quals es faça ús de la via pública, fins que no es prenga una altra decisió sobre aquest tema”.

En el seu lloc, i particularment referent a processons i estacions de penitència, l’arquebisbe disposa que “cada rector o *consiliario, en col·laboració amb les associacions de fidels, confraries i germanors afectades, organitzarà l’oració o celebració més oportuna per a aquest temps de pandèmia, seguint les indicacions litúrgiques de la Delegació Diocesana de Litúrgia”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia