El Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger es commemora cada 18 de febrer. Es va triar aquesta data en honor a l’aniversari del seu descobridor, el psiquiatre austríac, Hans Asperger. Aquest científic va identificar un comportament similar i poc freqüent en un grup de xiquets als quals va descriure de la següent manera:

“Aquests xiquets presenten sovint una sorprenent sensibilitat cap a la personalitat dels seus professors (…) Poden ser ensenyats, però solament per aquells que els ofereixen una comprensió i un afecte vertaders, gent que els tracta amb afecte i també amb humor (…) L’actitud emocional subjacent del professor influeix, de manera involuntària i inconscient, en l’estat d’ànim i comportament del xiquet”.

A pesar que els seus estudis van ser publicats en 1943, no seria fins a la dècada dels 90, quan les seues notes i descripcions cobraren valor per als estudiosos de l’autisme i malalties neurològiques en general.

La Síndrome d’Asperger és un conjunt d’alteracions socials, on a la persona se li fa difícil encaixar i entendre els protocols de la societat. això pot acabar generant conductes poc adaptatives i problemes a l’hora de desembolicar-se amb altres éssers humans.

En realitat, aquestes persones poden viure la seua vida i triomfar en ella, però la seua personalitat resultarà una miqueta estranya per als altres i és molt fàcil que algun individu, que no entenga que la persona té Asperger, es puga sentir ofés pel seu comportament.

Curiosament, són moltes les personalitats famoses o celebritats amb aquest quadre neurològic: Andy Warhol, Donen Aykroyd, Steven Spielberg, Tim Burton, Keanu Reeves, David Gilmour, Anthony Hopkins, Bil Gates o Daryl Hannah, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia