(EFE) L’associació de pirotècnies Piroval ha proposat a l’Ajuntament de València disparar un espectacle pirotècnic el pròxim 19 de març, dia de San Josep, des de diferents punts de la ciutat en horari nocturn, que puga ser vist des de finestres, balcons i terrasses.

Aquesta iniciativa, amb les Falles suspeses, tindria esperit faller i serviria per a reactivar la campanya d’estiu del sector pirotècnic, amb el consistori com a referent, segons ha indicat  la presidenta de Piroval, María José Lora, després de reunir-se amb el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Segons Lora, l’Ajuntament ha estat receptiu i la proposta ha tingut bona acceptació, si bé han d’estudiar-la i consultar-la amb les autoritats sanitàries.

El regidor ha expressat el seu suport a les pirotècnies, a les quals el consistori ha satisfet el 100% dels compromisos adquirits en 2020, any en què es va anar disparant la programació ajornada.

Galiana ha afegit que per a aquest exercici es manté el compromís de bloquejar el pressupost habitual per al sector, per a poder destinar-lo a espectacles pirotècnics tan prompte com les autoritats sanitàries permeten fer-ho.

“Estudiarem tots els actes que puguen realitzar-se en aqueix moment. Les Falles estan suspeses i mentre ho continuen estant mantenim aqueix compromís per a no anul·lar el pressupost disponible”, ha manifestat.

Segons *Piroval, la intenció és realitzar un espectacle pirotècnic el dia de San José, després de les deu de la nit, i que siga emés per televisió i puga contemplar-se pels ciutadans des de les seues cases.

Volen així reactivar la campanya d’estiu -que va des de juny fins a octubre o novembre-, la més important per a aquest negoci, en l’actual situació d’incertesa.

D’altra banda, les empreses pirotècniques de l’associació -està integrada per 27 signatures- han convocat una manifestació l’1 de març en la plaça de l’Ajuntament, coincidint de manera simbòlica amb el que seria la primera mascletà de les Falles de 2021.

El sector no ha rebut de moment cap ajuda de l’Administració però ha deixat de facturar el 95% des que va començar la pandèmia, just abans de les Falles de 2020.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia