El passat dimecres, 17, de febrer la Colla de Campaners de Bétera va posar punt i final a la restauració de la campana Carmen Luisa, ubicada  al col·legi Nostra Senyora del Carme.
Després d’haver sigut penjada de nou a la seua espadanya, se li ha instal·lat un martell, el qual tocarà tots els tocs automàtics diaris.
Els tocs automàtics que realitzarà la campana seran els següents: Alba, Àngelus, Ave Maria i els tocs de missa de diumenge.
Quant al volteig, la campana será voltejada manualment per la Colla de Campaners de Bétera els dies de majors solemnitat.
L’horari dels tocs automàtics és el següent:
  • 08:00h Toc de l’Alba
  • 12:00h Toc de l’Àngelus
  • 20:00h Toc de l’Ave Maria
  • Diumenges: (08:30, 08:45 i 09:00) Tocs de missa.
Cal recordar que aquesta ha sigut restaurada per part de l’empresa Electrorecamp S.L i ha estat estat exposada des de el mes d’octubre a la capella del citat centre educatiu.
La veu d’aquesta campana que data de l’any 1888, es trobava originàriament ubicada en la torre 6 de la Casa Castell de Bétera. Ara, tornarà a escoltar-se com antigament, ja que s’han recuperat els seus tocs tradicionals i sobretot el seu volteig. Doncs, fins a ara era realment impossible i perillós.
Desde la Colla de Campaners de Bétera han volgut mostrar el seu agraïment pel suport mostrat per part de la Junta de Montes de la localitat en voler recuperar part del patrimoni campaner amb una peça del segle XIX.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia