Des de 1990, el 21 de febrer també es coneix com el Dia Internacional del Guia de Turisme. Aquesta data va ser triada per ser el dia de la creació de la Federació Mundial de Guies Professionals de Turisme (WFTGA per les seues sigles en anglés), – fundada en 1985- una associació que, gràcies al treball en conjunt, ha aconseguit dignificar la professió.

D’aquesta manera, l’objectiu d’aquesta commemoració és precisament el de millorar la imatge de la professió i promoure l’ús de guies turístics locals en les destinacions turístiques.

També és una bona ocasió per a la representació dels guies turístics a nivell internacional, promoció i protecció dels seus interessos.

Després de l’auge del turisme sostenible – i el turisme rural – els guies de naturalesa han adquirit gran importància dins d’aquest sector. Tindre  coneixements mediambientals, saber conduir i dinamitzar grups, i habilitats per a desembolicar-se en  la naturalesa és imprescindible perquè l’experiència de turisme en la naturalesa siga un èxit.

Una altra de les finalitats d’aquest dia és l’establiment de contactes amb associacions de guies turístics, particulars, instituts de formació turística de tot el món i reforçar els seus llaços professionals.

Elevar, encoratjar i establir els més alts estàndards de professionalisme també està entre els objectius, d’igual manera que el desenvolupar la formació internacional i la millora de la qualitat de l’orientació a través de l’educació i la formació.

Mentre que facilitar el intercanvi d’informació entre els membres és una fita per a la  Federació Mundial de Guies Professionals de Turisme. Molts d’ells a més representen als països i ciutats on solen treballar i són la cara turista de visitants a l’hora d’anar a cada lloc.

En definitiva, el més important del Dia Internacional del Guia de Turisme és donar valor a la professionalitat dels guies i de l’esforç que solen fer diàriament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia