La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inicia durant aquesta setmana la vacunació al grup de persones de 80 anys o més, així com a grans dependents no institucionalitzats (persones amb necessitat d’intenses mesures de suport i que viuen a les seues cases). Aquesta acció es durà a terme en el marc del pla de vacunació enfront de la COVID-19.

Per a això, es calcula aproximadament 42.000 dosi de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. D’altra banda, prop de 15.600 vacunes de AstraZeneca s’empraran per a la vacunació del grup de grans dependents, que siguen d’edats entre 18 i 55 anys, excepte en les excepcions indicades en l’estratègia.

En aquest sentit, des de Salut Pública ja s’ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment a seguir en la vacunació d’aquests dos grups de població, i els llistats dels i les pacients.

D’altra banda, durant aquesta setmana es durà a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi en la setmana de l’1 al 7 de febrer.

A més, en aquests mateixos centres es vacunarà de la primera dosi als quals no van poder vacunar-se en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de majors.

Finalment, aquesta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris del Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l’1 al 7 de febrer, així com la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia