El Servei de Microbiologia de l’Hospital General de València està duent a terme un estudi entre els i les professionals vacunats en el centre per a comprovar l’efectivitat de les vacunes de Pfizer i Moderna. Aquest estudi forma part d’un projecte d’investigació sobre la resposta immunitària al coronavirus,

Aquesta iniciativa sorgeix per a obtindre dades que confirmen que aquestes vacunes compleixen els estàndards de la taxa d’anticossos i ha comptat amb la col·laboració del Servei de Medicina Laboral del centre.

L’estudi s’està fent de manera aleatòria entre els diferents serveis i categories del total dels i les professionals que ja han rebut les dues dosis de les vacunes.

Respecte a la vacuna de Pfizer, s’ha fet un mostreig d’aproximadament un 10% del personal vacunat, la qual cosa ha suposat fer unes 200 serologies entre els 15 i 20 dies després que reberen la segona dosi de la vacuna. Els resultats han mostrat que el 100% dels treballadors i treballadores han desenvolupat anticossos, la qual cosa confirma la producció de defenses després de la vacunació.

Amb la vacuna de Moderna, el mostreig es farà amb 80 treballadors i treballadores quan passen els 15 dies després d’haver rebut la segona dosi, ja que van ser menys els i les professionals als qui se’ls va administrar aquesta vacuna.

Aquest segon mostreig es realitzarà amb la finalitat de verificar que la taxa d’anticossos és igual d’efectiva que la de la vacuna de *Pfizer i pot produir els mateixos nivells d’anticossos enfront de la COVID-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia