Actualització de la situació de transmissió de la infecció produïda per Coronavirus SARS-CoV-2

– 343.085 MENORS DE 14 ANYS INFECTATS EN ELS ÚLTIMS MESOS.
– EL 22,5% DELS BROTS S’HAN PRODUÏT EN L’ÀMBIT EDUCATIU.
– NOTIFICATS 378 BROTS I 1.954 CASOS EN L’ÚLTIMA SETMANA.

Segons estudi de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana, 343.085 menors de 14 anys s’han contagiat en els últims mesos, de la infecció produïda pel coronavirus SARS-CoV-2.

Cada setmana empitjora respecte a l’anterior. En l’última setmana els casos en menors de 14 anys han augmentat un 7%, quan en la resta de trams d’edat ha sigut entre un 4,6% i un 5,4%.

Les xifres són tossudes, no enganyen, i encara així dirigents polítics nacionals i autonòmics insisteixen a seguir amb el calendari escolar previst, perquè consideren que els centres educatius són “llocs de detecció i no de propagació” de la pandèmia.

El 22,5% dels brots notificats s’han produït en l’àmbit educatiu. 378 brots, enfront de només 25 notificats en els centres sanitaris o 54 en els sociosanitaris.

La recomanació sanitària en els últims mesos de pandèmia ha sigut sempre evitar llocs tancats, i prioritzar aquells a l’aire lliure o ben ventilats. Així tot, això no prou en l’àmbit educatiu, 1.954 casos i 378 brots notificats en l’última setmana. Desgraciadament, això no porta aparença d’acabar.

Amb aquestes terribles dades, des de la Plataforma Lliure Elecció Educativa de la Comunitat Valenciana es fa una crida a la Comunitat Educativa perquè s’impose el sentit comú, posant fi a aquest increment continu d’infeccions en els alumnes i professorat.

València, 24 de febrer de 2021, Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia