La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va acollir aquest dimarts, 23 de febrer, una reunió en la qual va participar la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, al costat de diferents tècnics de Salut Pública, amb els principals representants del sector de l’hostaleria i l’oci. L’objectiu va ser analitzar i planificar les mesures que recollirà el pròxim pla de desescalada a partir de l’1 de març en la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, en aquesta reunió de treball, la Mesa de diàleg constituïda la setmana passada amb sengles sectors econòmics, va continuar analitzant els temes i mesures necessàries per a iniciar la desescalada amb la màxima seguretat.

La voluntat de la conselleria i del sector és iniciar el procés amb l’obertura de l’hostaleria en tota la Comunitat Valenciana en els espais a l’aire lliure.

A la trobada van assistir el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro; el president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (COHOSTUR), Manuel Espinar; el president de la Federació d’Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (FOTUR), Víctor Pérez; i el president de l’Associació Hostalera de Castelló (ASHOCAS), Álvaro Amores.

Durant la reunió, es va acordar una nova trobada per al 9 de març en el qual es valorarà l’efecte provocat per les noves mesures.

Al seu torn, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va convocar ahir mats també una taula tècnica de treball amb representants del sector esportiu de la Comunitat Valenciana per a tractar els aspectes que s’han de tindre en compte en la fase de desescalada en aquest àmbit.

En la reunió van estar presents, per part de la Generalitat, la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

Així mateix, de l’àmbit esportiu, van participar en la taula de treball, el president de la Confederació de Federacions esportives de la Comunitat Valenciana (CONFEDECOM), Salvador Fabregat, el president de l’Associació de Gestors Esportius Professionals (GEPACV), Miguel Ángel Nogueras, el president del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Comunitat Valenciana (COLEFCV), José Luis Herreros, Juan Carlos Gómez-Pantoja, delegat de la Federació d’Empresaris d’Instal·lacions Esportives, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor.

La finalitat de la jornada era establir un full de ruta per a iniciar una volta a la normalitat de manera progressiva en l’àmbit esportiu. Per això, des de la direcció general de Salut Pública es va informar del context epidemiològic actual, i durant la reunió es va analitzar com serà l’obertura de les restriccions en aquest àmbit en funció de la situació epidemiològica.

Des de Sanitat i Esport existeix la voluntat que es repetisquen aquestes reunions amb el sector per a escoltar en tot moment i que es genere una interlocució directa entre totes les parts, amb la finalitat d’afavorir la comunicació en els diferents contextos derivats per la pandèmia.

Aquesta reunió se suma a la ja realitzada la setmana passada per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzá.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia