reunion-fondos-europaLa presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, va participar aquest passat dijous, 25 de febrer, en la reunió programada per la Diputació de València sobre “Fons Next Generation per a Municipis de la Província de València”. En la cita també va estar la directora del Departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat, Chelo Herráez, i representants polítics d’altres municipis de la comarca.

La presidenta de la Mancomunitat va felicitar “la Diputació de València i a la Generalitat per la jornada”. “La Mancomunitat Camp de Túria té experiència quant als fons europeus perquè ja ha desenvolupat projectes en el passat i esperem, amb aquest nou impuls, poder tornar a fer-ho en un futur pròxim”, ha indicat.

En aquest sentit Celda ha avançat que “es crearà l’Oficina de Projectes Europeus en la Mancomunitat” i ha emplaçat a la Diputació i a la Generalitat Valenciana a una reunió amb els responsables dels ajuntaments de Camp de Túria per a abordar el tema de projectes europeus. Es preveu que la reunió es programe en les pròximes setmanes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa organitzada per la de Diputació és la d’analitzar i debatre sobre l’arribada del fons extraordinari aprovat per la Unió Europea per a fer front a la crisi sanitària i econòmica que deixa la COVID-19.

A la cita també van assistir virtualment un centenar de representants institucionals, 70 d’ells alcaldes i alcaldesses de la província.

En definitiva, la jornada va servir per a traslladar als diferents responsables locals el compromís, tant de la Diputació com de la Generalitat, a l’hora d’assessorar-los i orientar-los durant tot el procés de sol·licitud, així com facilitar-los tota la informació i formació perquè tots els ajuntaments, per xicotets que siguen, accedisquen a nous recursos i ajudes en les millors condicions. En aquest sentit, es va parlar de les diferents estratègies, amb la finalitat de maximitzar les opcions que tenen els municipis i la resta d’entitats locals a l’hora de captar este finançament.

Els ponents van recordar als regidors municipals que les proposades candidates a ser objecte de finançament a través dels fons europeus deuen, en primer lloc, estar alineades amb els objectius del programa (transició digital de l’economia, sostenibilitat ambiental i cohesió social), i posteriorment es va presentar un projecte que en competició amb uns altres serà triat.

Es tracta, per tant, d’un llarg camí que no està exempt de dificultats, des de la cerca d’una idea atractiva i innovadora, fins a la seua plasmació a través d’un projecte que a vegades guarda diferents graus de complexitat i que requerixen d’un suport tècnic per a la seua formulació, passant per les necessitats idiomàtiques, i tot això en un clima d’extrema competitivitat.

D’aquesta manera, la Diputació de València treballa per a introduir mesures dirigides a agilitar la tramitació i proporcionar als municipis els mitjans addicionals per a fer front a esta labor.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia