Com cada 27 de febrer, a Espanya se celebra el Dia Nacional del Trasplantament. Es tracta d’una data que busca retre homenatge tant al gremi de la salut, com als milions de persones que cada any decideixen donar una part de si mateix per a ajudar a uns altres a tindre una vida una mica més duradora.

Durant diversos anys, Espanya ha encapçalat les llistes com a líder en donacions d’òrgans, però amb una xifra de 40,2 donants per milió de persones, un vertader rècord si el comparem amb la resta dels índexs mundials.

Ser donant és un dels actes més humans que existeixen, un gest de solidaritat, amor i empatia. Moltes vegades aquestes donacions no estan exemptes de riscos o molèsties. I encara així, la persona pren la decisió d’ajudar a una altra persona que ho necessita.

El trasplantament que es realitza amb major freqüència és el trasplantament de renyó. Òbviament a l’ésser l’operació més sol·licitada les llistes d’espera mitjana també resulten ser les més llargues tardant entre 15 a 18 mesos. Encara que també és un dels trasplantaments que es poden realitzar entre persones vives, sobretot si el donant és un familiar. Ocorre el mateix amb el trasplantament de fetge o pulmó, que també es poden fer en vida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia