El Consell ha aprovat un decret llei quant a mesures urgents per a l’execució d’obres i infraestructures sanitàries i socials per a poder fer front a les necessitats creades per la pandèmia de la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha intervingut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que a partir d’aquest decret llei “es declaren d’interés general totes les activitats, obres i infraestructures sanitàries, de tractament de residus sanitaris i de serveis socials de titularitat de la Generalitat o del seu sector públic”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha recalcat que la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia “ens ha traslladat a un escenari absolutament diferent d’aquell en el qual han operat, tradicionalment, les Administracions Públiques”.

“L’excepcional gravetat i profunditat d’aquesta crisi sanitària exigeix que es remoga, amb la major urgència possible, qualsevol obstacle que puga entorpir la posada en marxa i el desenvolupament de les mesures de recuperació i, especialment, dels projectes d’infraestructures en l’àmbit sanitari, de tractament de residus sanitaris i de serveis socials”, ha indicat Oltra.

D’aquesta manera, es declaren d’interés general les relatives a hospitals, centres sanitaris integrats, centres de salut, consultoris d’atenció primària, centres d’especialitats, centres de transfusió i unitats de salut mental, instituts de medicina legal i instal·lacions de recollida, transport, transferència i tractament de residus sanitaris, pròpies o contractades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia