Bétera va aprovar inicialment els pressupostos 2021 el passat dimecres, 24 de febrer.

Aquest pressupost ascendeix a un total de 22.235.656 euros.

Després de la intervnció del secretari, es va passar a parlar de les esmenes presentades pels diferents grups polítics. En primer lloc, Mª José Ballesteros, Portaveu del PSPV-PSOE va exposar els motius de les seues esmenes. Segons la regidora, “aquest projecte de pressupostos no han sigut en la seua el·laboració participatiu i no s’ha comptat amb els partits polítics de l’oposició, almenys amb el socialista”. Així mateix, va comentar que “aquests pressupostos no són els que haguera el·laborat el partit socialista, però les seues 36 esmenes presentades els milloren”.

“Les esmenes que presentem tenen un doble vessant: la protecció social de les famílies, així com de les 29 associacions per a les quals sol·licitem que s’incremente la partida pressupuestària. D’altra banda, l’ajuda per a la recuperació i reactivació econòmica, tant d’autònoms com de xicotetes empreses i dels agricultors”, va detallar Ballesteros.

Després d’un llarg debat entre Ballesteros i el Portaveu de l’equip de Govern, Manuel Pérez, i el seu intercanvi d’impresions, va arribar el moment del debat d’aquests pressupostos.

En aquest sentit, la Portaveu de Compromís, Cristina Ballesteros, va intervindre i va explicar el motiu del seu vot en contra d’aquests pressupostos.

Fidel també va exposar el seu sentit de vot, explicant que estaria pendent del compliment d’alló acordat.

Finalment, els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor de l’euip de govern (PP, Ciutadans, Mas Camarena Torre En Conill) i Vox i els vots en contra de Compromís i PSPV-PSOE.

Dins de les mesures aprovades, 400.000 euros aniran destinats a una nova convocatòria del Pla d’Ocupació Local 2021. També hi haurà una dotació per a beques dirigides als joves estudiants del municipi perquè disposen d’una formació remunerada en dependències municipals durant els mesos de juliol i agost.

En l’àrea d’Educació, segons el consistori, es continuarà treballant en la tramitació de la reforma de l’IES Les Alfábegues, CEIP Camp de Túria i CEIP Lloma del Mas, així com amb la construcció del nou IES en Torre en Conill, dins de les actuacions del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

En l’àrea d’Esport es contempla la possibilitat d’una Gala de l’Esport on reconéixer la labor esportiva.

En els pressupostos anuals també es plasma la implantació de l’Administració electrònica. El ple complet es pot consultar en el YouTube municipal.

A partir, d’aquest dimarts, oferirem detalls del Ple Ordinari del mes de març, celebrat aquesta vesprada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia