La regidoria municipal de Turisme de l’Ajuntament de València, a través de Visit València, ha impulsat una campanya per a mantindre la visibilitat de les Falles, tant a nivell nacional com internacional.

El regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, ha explicat que aquesta iniciativa, denominada ‘Més fallers que mai’ és una suma forces i voluntats en un moment molt complicat per als principals sectors econòmics vinculats a la festa”. Així mateix, ha ressaltat que la iniciativa “també pretén generar impactes positius i elevar l’ànim del col·lectiu faller, al qual es convida a realitzar alguns plans en línia relacionats amb les Falles prevalent sempre la responsabilitat i el respecte total a les restriccions sanitàries i a aquelles persones que ho estiguen passant malament en aquests moments”.

A nivell visual, la campanya fa protagonista a les icones de les Falles: la pirotècnica, les flors, la música, la indumentària, la gastronomia; i l’etiqueta #mesfallersquemai acompanyat del proposat per Junta Central fallera, #fallesvirtuals.

Respecte a algunes de les propostes, el comerç valencià vertebrarà una “plantà” molt especial per tota la ciutat. A iniciativa del Gremi d’Artistes Fallers, amb la col·laboració de la CEV i les comissions falleres, molts comerços seran «L’aparador de les Falles» a partir del 15 de març- tradicional dia de la Plantà.

A més, durant la setmana fallera es realitzaran xarrades amb els principals protagonistes de les festes que podran ser seguides a través de les RRSS de Visit València. El 15 de març, coincidint falles amb la Capitalitat Mundial del Disseny, es realitzarà “Dissenyant foc” una interessant entrevista en directe per a descobrir com és el procés de creació d’una falla de secció especial de la mà d’un artista faller i el seu dissenyador.

El 16 de març, data en la qual les comissions infantils recullen els premis obtinguts per les falles infantils en les diferents seccions, així com de presentacions infantils, Cavalcada de el Ninot i llibrets de falla, es reviurà l’emoció de celebrar amb l’entrevista: “Guanyar el 1r Premi de la Secció Especial”. En ella, parlarem de la part més emotiva de la festa i compartirem experiències i vivències de l’últim any.

Pel que respecta al 18 de març i 19 de març, es comptarà, respectivament, amb les tertúlies “Ser Faller/a i Artista”, per a compartir experiències amb els grans protagonistes de les falles, i “La Cremà”, una xarrada distesa amb un grup de divulgadors en línia de la festa fallera, on es repassarà algunes de les cremàes més importants de la ciutat de València.

El programa complet d’aquesta proposta el podeu trobar en el següent enllaç: Programa més fallers que mai.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia