En el Ple Ordinari de Bétera del mes de març, celebrat aquest passat dilluns, es va dur dins dels assumptes fora de despatx una proposició dels grups polítics que integren la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb motiu del 8 de Març (8M). Aquesta proposició va ser aprovada amb els vots a favors del PP, Ciutadans, Mas Camarena-Torre en Conill, Compromís i PSPV-PSE i l’abstenció de Vox.

En aquest punt es proposava la doció del següent acord:

-Convidar a la ciutadania a reivindicar un futur sense discriminació per raó de gènere i/o sexe, on homes i dones formen part de la nostra societat en igualtat de drets i responsabilitats.

-Intensificar des del municipalisme polítiques d’igualtat, de caràcter interseccional i transversal, des de la mobilitat, atenció a col·lectius vulnerables o educació i conciliació fins a infraestructures i esport i adoptar-les econòmicament intermediant en l’elaboració de pressupostos amb perspectiva de gènere.

-Donar suport a les dones que viuen en l’àmbit rural i incrementar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, l’educació per a l’oportunitat d’igualtats en aquest àmbit especialment.

-Manifestar la importància d’aplicar i implementar la normativa vigent en matèria d’igualtat retributiva entre homes i dones.

-Reclamar en l’actual situació de crisis sanitària la ratificació del conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT) per a la dignificació del treball, en la llar i els cuidats.

-Reconéixer les activitats i accions del feminisme i assumir com a pròpies les esferes d’especial preocupació que afecten les dones (pobresa, educació, incapacitació, Salut, violència, economia, poder, presa de decisions…).

-Reafirmar el compromís amb la Igualtat de tracte d’oportunitats i amb el ple establiment d’una igualtat real i efectiva.

-Reclamar la necessitat d’adoptar a les entitats locals dels mitjans necessaris per a dur a terme competències en matèria d’igualtat i garantir l’impuls d’actuacions que contribuïsquen a la convivència, al progrés i desenvolupament social i econòmic sostenible.

La regidoria municipal de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Bétera,  José Yago, va exposar el motiu d’aquesta proposició i la seua reivindicació.

Seguidament, els portaveus de l’oposició van manifestar el seu sentit del vot. Així, tant Compromís (Cristina Alemany) com PSPV-PSOE ( José Ballesteros) van donar suport a la proposició i reivindicar la Igualtat, després de citar les diferents desigualtats existents actualment.

Posteriorment, el portaveu de Vox, Fidel Valcarce també va exposar la postura del seu grup polític, fent al·lusió a la “politització d’aquesta classe de proposicions”.

Després d’aquesta intervenció, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va instar a través d’una petició a la resta de grups polítics a seguir lluitant per la igualtat i transmetre-ho així a les veïnes i veïns deixant de costat els enfrontaments polítics.

PSPV-PSOE i Compromís van mostrar el seu suport a aquesta petició de l’Alcaldessa. Per la seua banda, la Portaveu de ciutadans, Eva Martínez, donant suport a la proposició va referir-se a les paraules de Vox, dient que havia pretés “desvirtuar la moció presentada i trencar la unitat que hi ha entre els diferents partits” respecte a aquest document.

Finalment, es va procedir a la votació de la proposició.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia