Cada 4 de març se celebra el Dia Mundial contra l’Obesitat. Aquesta efemèride busca conscienciar a les persones sobre els efectes negatius d’una dieta alta en greix i sucres.per a l’organisme. I és que aquesta, és una dieta de les més populars i propagades.

Segons dades de la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS), l’obesitat ha aconseguit proporcions epidèmiques a nivell mundial. És més, s’estima que des de 1975 aquesta malaltia s’ha triplicat, aconseguint que en 2016, 1900 milions d’adults la patiren així com 340 milions de xiquets i adolescents.

S’entén per obesitat a una acumulació anormal de greix que pot implicar altres malalties que són nocives per a l’organisme. És més l’obesitat és el primer pas per a altres patologies com a hipertensió arterial, diabetis tipus II, índexs elevats de colesterol i triglicèrids, problemes osteoarticulars, risc de patir càncer, apnea del son i problemes cardiovasculars.

L’única manera de previndre l’obesitat és portant una dieta alimentosa molt més sana i no apostar per la coneguda menjada ràpida, que posseeix tots els elements per a generar obesitat mòrbida.

A més d’una bona alimentació, és necessari que les persones tinguen una rutina d’exercici que els permeta evitar l’acumulació de grassa producte de sedentarisme. Moltes persones en el món mengen relativament sa, però encara es veuen atacades per una acumulació de greix, sobretot en la part baixa d’abdomen. Això es deu principalment a llargues jornades de treball asseguts en un escriptori enfront de l’ordinador. La falta d’exercici també pot implicar una mica de sobrepés.

Els dos països que lideren l’obesitat són els Estats Units amb un 13% de xiquets obesos i Egipte amb un 35% d’adults obesos.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia